Ha ez az 5 dolog jelen van a párkapcsolatodban, készülj a szakításra

2023. szeptember 24.
Tracey Cox brit szexszakértő szerint a következő 5 vészjósló dolog elkerülhetetlenül jelzi egy párkapcsolat végét.
Ha ez az 5 dolog jelen van a párkapcsolatodban, készülj a szakításra

Minél jobban ismered a partneredet, annál kevésbé kedveled 

Addig nem tudsz valakit valóban megismerni, amíg nem látod, hogyan viselkedik különböző helyzetekben. Nemcsak az a fontos, hogy milyen, amikor minden rendben van, hanem az is, hogyan reagál stresszhelyzetben, hogyan birkózik meg a kihívásokkal. Ideális esetben minél többet fedezel fel a partneredről, annál jobban megszereted. Ha ennek az ellenkezője történik, és nem vagy lenyűgözve a viselkedésétől, vagy egyenesen megdöbbensz tőle, az jó ok lehet, hogy újragondold a dolgokat. Lehet, hogy a partnered egyáltalán nem az az ember, akinek gondoltad. 

Nem a partnered az első (talán nem is a második), akivel megosztod a gondolataidat

Ha valami jó vagy rossz történik veled, ki az első, akinek elmondod? Ha nem a partnered az első, akivel megosztod az életed történéseit, az egy nagyon erős red flag. Azokhoz állunk a legközelebb, akik a legtöbbet tudnak rólunk. Persze lehetsz szoros kapcsolatban a barátaiddal és a családtagjaiddal is, de ha a párkapcsolatod egészséges, ösztönösen a partnerednek kell lennie az első embernek, akinek elmondod a jó vagy rossz híreket. Nem túl jó jel, ha még a postás is előbb értesül életed eseményeiről, mint a partnered…

Már egyáltalán nem vitatkoztok

Az természetesen egy jó dolog, ha nincs miről vitatkozni. De ha komoly problémáitok vannak, és egyikőtök sem próbálja azokat megoldani, az általában annak a jele, hogy már feladtátok. Ha nem hiszel abban, hogy lenne megoldás, akkor már nem is próbálsz vesződni a problémával. Lehet, hogy azt hiszed, jót teszel a kapcsolatodnak azzal, ha nem hozol fel semmi kényes témát, de ha teljesen leállítod a kommunikációt, a kapcsolatotokat a szakadék szélére taszítod.

Kerülöd a fizikai kontaktust

Még a hátadon is feláll a szőr, ha a partnered közeledni próbál? A szex hiánya önmagában nem feltétlenül jelenti egy kapcsolat végét. Rengeteg olyan stabil párkapcsolat létezik, amelyekben a partnerek ugyan szeretik egymást, a szex valamilyen okból kifolyólag kikopott az életükből. De ha egyáltalán nem élvezed a gyengédséget vagy a testi kontaktust, akkor valóban gondok lehetnek. Az fizikai érintések kritikus fontosságúak a kapcsolat fenntartásához. Beindítják az oxitocin nevű hormon termelődését, amely fenntartja a kötődést és az érzelmi közelséget a felek között. Még ha nincs is szó szexuális vonzalomról, az érintés azt üzeni, hogy „még mindig szeretlek”.

Nem számíthatsz a partneredre

A bizalom egy kapcsolat alapja. Ha nem bízhatsz a partneredben, ha nem áll melletted és folyamatosan cserben hagy, akkor kapcsolatnak nincs értelme. A bizalom nem csak a hűségre vonatkozik, az élet minden területén számítanod kell a partneredre.

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images