Színszakértő elárulta, melyik színt mikor viseljük

2023. október 04.
Nagyobb önbizalomra van szükséged? Sokat segíthet benne az, hogy milyen színt viselsz!
Színek

Michelle Lewis színpszichológiai szakértő szerint fontos tudni, hogy melyik szín (vagy árnyalat) miben segíthet nekünk. Ráadásul a ruhatárunk összeállításakor is hasznos lehet.

Melyik színt mikor érdemes viselni? 

Piros

A szakember szerint ez a cselekvés és a testiség színe. Viselése energiát adhat, amikor kimerültnek érezzük magunkat. „A piros segít az ébredésben és abban, hogy tudjunk fókuszálni. Ráadásul még a pulzusunkat is növeli. Edzéshez is kiváló választás, az energia miatt.”

Narancssárga

Ez a kiegyensúlyozottság árnyalata. „A napfelkelte színe ez, ami nyugalmat ad nekünk. Stresszes napokban a lehető legjobb választás egy narancssárga pulóver.”

Sárga

Lewis szerint nem kell ódzkodni a sárgától, mert ez bizony izgalmat vált ki. Segíthet abban, hogy örömtelinek, reménytelinek érezzük magunkat, így akár jobban összpontosíthatunk a jövőnkre.

Kék

A stresszre a kék a válasz, ez ugyanis – nyugtató hatásának köszönhetően – csökkentheti a pulzusszámot és a vérnyomást. A világoskék árnyalatról az emberek a nyárra, a vakációra asszociálnak, ami szabadabb gondolkodást eredményez. A sötétkék pedig a mélyebb gondolatokat hozhatja elő, emellett fontos szerepe lehet a nyugalom megteremtésében.

„Ez egy hihetetlen szín, amely arra is készteti az embereket, hogy jobban bízzanak benned, így tökéletes viselet a munkahelyen, amikor új ügyféllel találkozol, vagy megnyugtat egy stresszes meeting után” – mondta Lewis.

Pantone trendszín 2024. tavasz-nyár

Pantone trendszín 2024. tavasz-nyár

Rózsaszín

Pont az, amire először gondolsz. Vagyis a kényelem, és a puhaság színe. Bár azt is tartják róla, hogy megnyugtatóbb, mint a kék, és étvágycsökkentő is…

Zöld

Ez is a nyugalom színe. De mivel ötvözi a pirosat, a sárgát és a kéket, így egyensúlyba hozza azokat. 
 
Lila
 
A lila szín viselése segíthet az embereknek mélyebb  kapcsolatot kialakítani egymással. 
 
Bíbor
 
A forradalom színe, így pedig energikusabbá tesz, és cselekvésre ösztönöz. „Akár egy új ötletet prezentálsz a munkahelyeden, akár a városba mész a barátaiddal kikapcsolódni, a bíborszín remek választás lehet. Kicsit merészebbnek, »forradalmibbnak« érezheted magad tőle.”
 
FotóInsider
Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés