6 dolog, amit tudnod kell, ha nővel szexelsz

2023. október 05.
Beszéljünk tabuk nélkül a szexről!
Borsó és ujj

A Marie Claire szerzője, Rebecca Mitchell Chantelle Otten és Cheryl Fagan szexológusokat, valamint Georgina Grace szomatikus és szexterapeutát hívta segítségül, hogy bemutassa azokat a hiányosságokat, amik a nők szexuális igényei kapcsán felmerülnek.

A csikló

„Az emberek még mindig meglepődnek azon, hogy a nők többsége csak a csiklójuk ingerlésével képesek az orgazmusra” – mondja Georgia. A számok ugyan kutatásonként eltérőek, de ha az az átlagot nézzük, akkor a megkérdezett nők 18 százaléka állítja magáról, hogy a behatolással járó együttléttől – a csikló izgatása nélkül – is képes az orgazmusra. 

Miért szükséges a ráhangolódás?

Amíg a pénisz néhány perc alatt készen áll a szexre, addig a szeméremtest esetében ez sokkal tovább tart. „Ha a teljes izgalmi állapotot nézzük, amikor a hüvelycsatorna egyre nedvesebb lesz, a csikló teljesen érzékennyé válik, az körülbelül 20 percbe telik” – magyarázza Georgia, aki hozzáteszi azt is, ha ezt nem várjuk meg, akkor a behatolás kényelmetlen, de akár fájdalmas is lehet. A sérülésekről nem is beszélve!

Orgazmus aránya

A férfiak 95 százaléka általában, vagy mindig átél orgazmust, míg a nők mindössze 65 százaléka. Ez derült ki egy 2018-as felmérésből, amelyben 50 ezer embert kérdeztek. Ez a szám lényegesen eltérő a leszbikus nők esetében, akiknek 86 százaléka állította, hogy eljut az orgazmusig az együttlét során. Laurie Mintz kutató szerint ennek egyik fő oka az, hogy a csikló nem kapja meg a szükséges stimulációt. Éppen ezért lenne fontos edukálni az embereket arról, hogy a szex nem egyenlő a puszta hüvelyi behatolással.

Pénisz kontra csikló

Hinnéd vagy sem, de csak 2005-ben jutott el odáig a tudomány, hogy maximálisan feltérképezze a csikló felépítését. Ez pedig Helen O’Connell kutatónak köszönhető, aki megállapította, hogy a csiklóban több mint 8000 idegvégződés van, ami kétszer annyi, mint a péniszben. „Ezt az egyedülálló szervet kizárólag az élvezetre tervezték, és körbeveszi a hüvelycsatornát. A csikló a szexuális anatómia gyönyörű darabja, amelynek felfedezése egyszerre lehet titokzatos és hihetetlenül kifizetődő” – magyarázta O’Connell.

Férfi és nő az ágyban

A nyomás

„A szex akkor jó, ha nem tűzünk ki célokat és nem is görcsölünk rá. Időt kell szánni a felfedezésre, és el kell engedni a nyomást, a megfelelési kényszert” – magyarázza Cheryl. „Nem szabad lebecsülni az érintés, az érzelmek és a nyílt kommunikáció fontosságát a szexuális élmény esetében.”

A kielégülés és az öröm sokrétű

Attól, hogy valaki sokat szexel, nem lesz a téma szakértője. „Ha nem kérdezed meg a partneredet, hogy mire vágyik, vagy nem arra fókuszálsz, hogy közösen érjétek el az orgazmust, hanem csak magadra, akkor nem igazán vagy a szex szakértője” – mondja Chantelle, majd hozzáteszi, hogy az Indiana Egyetem Közegészségügyi Kara által végzett tanulmány szerint a nők között nagy különbségek mutatkoznak abban a tekintetben, hogy mi az, ami kellemes számukra a szex során. Éppen ezért fontos megérteni, hogy a szexuális élvezetnek nincs „mindenkire illő” megközelítése, és a preferenciák nagyon eltérőek.

Fotó: Getty Images, Forrás: Marie Claire Ausztrália 

Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés