Kipróbálnád a világ legveszélyesebb szexpózát? Így csináljátok!

2023. augusztus 06.
Sok oka lehet annak, hogy egy szexpóz veszélyesebb, mint mások. De próbáltátok már a világ legveszélyesebb pozícióját?
Legveszélyesebb szexpóz
  • A pénisztöréses esetek feléért önmagában ez a szexpóz a felelős.
  • Egy brit sebész, Dr. Karan Raj magyarázta el, miért a fordított lovagló póz a világ legveszélyesebb szexpóza.
  • Más olyan szexpózok is vannak, amik konkrét balesetveszélyt rejtenek.

A világ legveszélyesebb szexpóza egyáltalán nem perverz, nem valami új, kísérletezős testhelyzet, senki nem ül a másik arcára vagy csavarodik valamilyen lehetetlen jógapózba. Sőt, még szexjátékok sincsenek a képben, sem extrém helyszínek. Nagy valószínűséggel az emberek többsége már próbálta is élete során, és szerencsére nem történt baj.

Amikor viszont bekövetkezik a baleset, azaz a pénisz eltörik, az esetek felében Dr. Karan Raj brit sebész szerint egyetlen szexpóz a felelős: a fordított lovagló póz. Az orvos a TikTokon osztotta meg sürgősségi osztályon szerzett tapasztalatait követőivel, itt nevezte a fordított lovagló testhelyzetet a világ legveszélyesebb szexpózának.

Virális videó a világ legveszélyesebb szexpózáról

Dr. Raj TikTok-videóját több millióan nézték meg már a közösségi oldalon. Aki nem ismerné a fordított lovagló pózt, annak is világossá válik belőle, miért lehet a világ legveszélyesebb szexpóza. 

@dr.karanr

Sun snu #learnontiktok #schoolwithdrkaran #womenshealth #menshealth

♬ Runaway by Kanye Piano – Henry Cantu

A fordított lovagló pózban a férfi a hátán fekszik, a pénisz felfelé áll. A fogadó úgy ül rá, hogy háttal van a férfinak, arccal a lábak felé, így mozog rajta. Egyáltalán nincs beleszólása a sebességbe, erősségbe annak, aki alul van. „Ha bármi miatt megbomlik a két ember mozgásában a szinkron vagy hirtelen mozdulatot tesz a felül lévő fél, a pénisz kicsúszhat, és a nő szeméremcsontja eltörheti” – magyarázta az orvos. 

Ugyan a péniszben nincs konkrétan csont, mégis megtörténhet, hogy eltörik. „A pénisztörés valójában egy szakadás, a tunica albuginea nevű rostos hüvely sérül meg. Ez a kollagénben gazdag kötőszövet teszi lehetővé a pénisz megduzzadását az erekció alatt.”

Más szexpózok is lehetnek veszélyesek

A fordított lovagló póz csak a pénisz számára veszélyes. Vannak más olyan szexpózok is, amik balesetveszélyt rejtenek. Ráadásul meglepően hétköznapi szexpózok.

  • Egy 2017-es tanulmány szerint a kutyapóz a világ legveszélyesebb szexpóza, mivel a pénisztöréses esetek 41 százaléka ebben a pózban történik. A második a misszionárius, a harmadik a lovaglópóz.
  • A felizgult főnök szexpóz – amikor a nő egy asztalon vagy padon ül, a lábaival öleli át a férfi derekát, aki előtte áll és úgy hatol be – is elég balesetveszélyes. Főleg a konyhai szexnél fordul elő, ha elveszíti az egyensúlyát a férfi, hogy beveri a fejét az asztal sarkába, padlóba.
  • Ha a lovagló pózban hátrahajol a felül lévő ember, az túl nagy hajlítás lehet a pénisznek. Ez szintén a pénisz töréséhez vezethet.

És mit javasol a szakember? Hogyan kerülhetjük el a baleseteket és sérüléseket szex közben még a legveszélyesebb szexpózok közben is? Kommunikáljunk és szóljunk, ha úgy érezzük, valami kényelmetlen. Attól, hogy egy szexpóz veszélyes, extrém, izgalmas vagy tornászi képességeket igényel, nem jelenti azt, hogy jobb is lesz a szex így. A biztonság és kényelem, ha mindkét ember biztonságban érzi magát, a legfontosabb a jó szexhez.

Forrás: New York Post, Vice fotó: Unsplash