Az orgazmusod még jobb lesz ettől a 4 egyszerű dologtól a szexterapeuta szerint

2022. november 30.
Ha rendszeresen maszturbálunk, sokat dobhat a szexuális életünkön a partnerünkkel is. A szexterapeuta ezen kívül is adott hasznos tanácsokat ahhoz, hogyan javítsunk az orgazmusunkon.
  • A szexterapeutaként dolgozó Laurie Mintz elárulta, milyen házi feladatot kell elvégeznünk ahhoz, hogy könnyebben eljussunk az orgazmusig.
  • Az első lépés, hogy megismerjük a saját nemi szervünket.
  • Az olyan hétköznapi tevékenységek, mint a mindfullness is segíthetnek, hogy még jobb legyen az orgazmusunk a szexterapeuta szerint.

A legtöbb ember a szex minőségét az orgazmusban méri. Ez az orgazmusközpontúság azonban frusztrálttá tehet, ha nem jutunk el a csúcsra szex közben. „Mondhatjuk, hogy ez általános jelenség” – jelentette ki Laurie Mintz szexterapeuta. Vannak szerencsére olyan – nagyon egyszerű és hétköznapi – módszerek, melyekkel könnyebben átnavigálhatunk a szexuális jellegű problémáinkon és javulhat az orgazmusunk is.

A szexterapeuta szerint nem minden szexszel kapcsolatos kérdésünkhöz van szükség szakember segítségére. Míg az erős nemi szervi fájdalom, erekciós problémák és megcsalás utáni szex nehézségbe ütközése például olyan dolgok, melyeket tényleg szakember tud csak orvosolni, az orgazmus miatti frusztráció tipikusan az a probléma, ami tanulással és gyakorlással is javítható. 

Nehezíti az orgazmust, ha szex közben arra koncentrálunk, hogy legyen orgazmusunk

Nehezíti az orgazmust, ha szex közben arra koncentrálunk, hogy legyen orgazmusunk

Ám ehhez szex közben nem az orgazmusra kell koncentrálnunk, ezzel pont ellenkező hatást érhetünk el a szakember szerint, inkább próbáljuk ki az alábbi négy tippet, hogy könnyebben elérjük az orgazmust.

A jó orgazmushoz ismernünk kell a nemi szervünket

Nem csak a férfiaknak, a nőknek is tanulniuk kell a saját anatómiájukról, ha orgazmust szeretnének. (A kutatások szerint a nők 80 százaléka sincs pontosan tisztában vele például, melyik női szervük hol helyezkedik el a testükön.) „Vegyünk elő egy biológiakönyvet, és azonosítsuk be a női nemi szervünk részeit, olvassunk utána, melyik terület hogy kapcsolódik a nemi örömhöz” – mondta Mintz. 

A férfiak alapvetően jobban tisztában vannak, mi esik nekik jól a szexben, mivel gyakrabban maszturbálnak, mint a nők, és a fürdőszobában is többször megérintik a nemi szervüket. A nők számára még ma is tabu megnézni és megvizsgálni a nemi szervüket, így ha ezt tudatosan tesszük, azzal magabiztosabbá válthatunk azzal kapcsolatban, mi okoz örömet a szexben.

Maszturbáljunk és nézzünk videón orgazmust

Ha jobban megismertük magunkat, mélyüljünk el az önkényeztetésben, ami a legjobb és legegyszerűbb módja a rendszeres orgazmusnak. „Ha úgy érezzük, még nem állunk készen a maszturbálásra, próbáljuk meg megérinteni a zuhany alatt magunkat máshogy, mint ahogy általában szoktuk” – javasolta Mintz. 

Az is segíthet, ha nem pornográf tartalmakon megnézzük, milyen a női orgazmus. Ehhez filmeket is nézhetünk, de a szexuális felvilágosító videók között is van olyan, amin élethű példája látható annak, milyen, amikor egy nő elér a csúcsra.

Ezután megpróbálhatjuk átprogramozni a célorientált gondolkodásunkat az el kell mennem irányból az átadom magam az örömnek irányba.

Gyakoroljuk a mindfulnesst az orgazmushoz

Ha amiatt nehéz elérnünk a csúcsra, mert elkalandozunk gondolatban maszturbálás vagy szex közben, a test-elme kapcsolatának erősítését gyakorolhatjuk akár fogmosás közben is. 

Ehhez koncentráljunk arra, milyen érzés a fogkefe a szánkban. Ha azt tapasztaljuk, hogy a koncentrációnk valahol máshol jár, térítsük vissza a figyelmünket a fogmosás által keltett érzetekre.

Minél jobban megy ez más tevékenységek közben, annál jobb lesz a pillanatban való bennmaradás képessége szex vagy maszturbálás közben is.

Mondjuk el a párunknak, mit tanultunk, és próbáljuk ki együtt

Ha elvégeztük a házi feladatot, itt az idő, hogy a párunkkal is kipróbáljuk szex közben. „Ha már tudjuk, hogyan maszturbáljunk, mi okoz örömet nekünk, ezt kommunikáljuk a párunk felé is, hogy kreatív módon hasonló stimulációval, ahogy egyedül, úgy együtt is elérjünk a csúcsra” – mondta a szexterapeuta.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!