3 tipp, amivel még jobb lesz az orális szex

2023. október 08.
Sok nő számára okoz szorongást az orális szex. A szexuálterapeuták szerint ezek a gátlások sok esetben a kinézettel kapcsolatosak. De gyakori a túlzott aggódás a „szagokkal” kapcsolatban is. Mások viszont attól félnek, hogy sokáig tart eljutniuk a csúcsra az orális szex által, ami (szerintük) frusztrációt okoz a partnerünkben. Ezek miatt az aggodalmak miatt sokan inkább lemondanak az orális szexről.
pár erotika

Az első lépés, hogy tudatosítsuk magunkban: nem vagyunk arra predesztinálva, hogy kötelezően szeressük, vagy gyűlöljük az orális szexet. De az ezzel kapcsolatos önbizalomhiány vagy szégyen leküzdése segít abban, hogy felismerjük valóban élvezzük, vagy nem.

Emily Morse szexuálterapeuta szerint a szexuális élvezet és az orgazmus eléréséhez elengedhetetlen, hogy elszakadjunk a fejünkben cikázó gondolatoktól, amelyek megzavarhatják az elme-test kapcsolatát. „Javaslom a tudatos önkielégítési gyakorlatot, amelyben miközben az ujjunkkal, vagy vibrátorral ingereljük magunkat, elképzeljük, hogy orális szexben van részünk.”

Morse úgy látja, hogy nagy probléma a hiányos, vagy téves szexuális felvilágosításból eredő mítosz, amely szerint a szeméremtestnek „friss és virágillatúnak kell lennie”.  Ezért sok nő kezd aggódni orális szex előtt. „A helyzet az, hogy normális, ha a hüvelyváladéknak nem virágillata van, hanem egyedi, amely hónapról hónapra változik. A félelmeink miatt nem szabad parfümöt vagy erős illatú tusfürdőt használni, mert azokkal irritációt vagy fertőzést okozhatunk magunknak. Segíthet a szorongás ellen, ha megismerkedünk a saját illatunkkal, a hüvelyváladékunk ízével, ahogyan a partnerünk spermájával is… Ezzel együtt valóban vannak olyan szokások – túl sok gyorséttermi étel, dohányzás, sok alkohol, vagy koffeines ital – amelyek megváltoztatják a hüvelyváladék vagy a sperma kémiai összetételét, ami így visszataszítóbb lehet” – magyarázta a terapeuta.

Női kéz és vibrátor

Fotó: Getty Images

Morse harmadik tanácsa, hogy ismerkedjünk a nemi szervünkkel. Vegyünk elő egy tükröt és nézegessük a  szeméremtestünket. „Ne ahhoz hasonlítsuk a sajátunk, amit egyes pornókban látunk. Minden vulva más, a sajátunkkal való megismerkedés a legjobb módja annak, hogy leküzdjük az esetleges – kicsit sem valós okokból eredő – szégyenérzetet. A cél nem az, hogy a tökéletességet lássuk, hanem az, hogy elfogadjuk és megszeressük testünk ezen részét is.”

Forrás: Insider