Megérkezett a tél legragyogóbb járműve, a Fényvillamos – Menetrenddel együtt!

2023. december 06.
December 1-jén immár tizennegyedik alkalommal indulnak útnak a Fényvillamosok Budapesten, hogy bevilágítsák a sötét téli éjszakákat.
A klasszikus Fényvillamos

Elstartolt Budapest kedvenc téli közlekedési eszközparkja, a Fényflotta. Bizony, már nem csak egyetlen Fényvillamosról – a klasszikus 2-esről – van szó, hanem egész csapat jármű kapott díszítést. Ebben az évben a Combino, Tátra, hannoveri és Ganz villamosok is teljes fényárban fogják róni a várost. 

A 2-es villamos a legrégebbi Fényvillamos, ami idén különleges díszítést fog kapni. A megszokott fényfüzér mellé 150 horgolt karácsonyfadíszt is tettek a szeretett járműre, Budapest 150. születésnapjának tiszteletére. 

Nagy újdonság, hogy most nem csak a kötöttpályás járművek, hanem bizonyos buszjáratok is megkapták a fénydíszeket. Ebben az évben találkozhatunk csuklós és szóló Fénybuszokkal, Fénytrolival és még Mikulástrolival is, ami december 5–18. között közlekedik. A Mikulástroli menetrendjét ITT találod, ha rákattintasz a járatok számára.

Ezen a járaton egyébként cipősdobozos ajándékcsomagokat is le lehet adni a Mikulásnak és segítőinek, akik a Baptista Szeretetszolgálat segítségével eljuttatják az ajándékokat a rászorulóknak. 

A nagy ünnepi fényáradatból természetesen nem maradhatott ki a Mikulás-HÉV sem, ami csak a mai napon, december 6-án, különleges nosztalgiajárattal fog közlekedni a H5-ös vonalon. Ez a speciális járat csak háromszor indul ma, és külön jegyet kell rá váltani, a részleteket ITT találod! 

A Fényflotta tagjainak útját élőben lehet követni a BudapestGO applikációban, minden további információt a menetrendekkel kapcsolatban pedig ITT találsz meg!

Forrás: bkk.hu       Fotó: BKK Facebook