Csak a zsenik ismerik fel, hogy melyik lehet a hamis okmány

2024. január 09.
Ebben az újabb nyomozós fejtörőben azt kell megállapítanunk, hogy vajon melyik okmány lehet hamis a három közül – ehhez azonban kivételes intelligenciára van szükség.
  • Egy újabb nyomozós fejtörőt mutatunk, ahol nemcsak figyelmünkre, de logikánkra is szükség lesz a megoldáshoz.
  • A képen három pár okmány látható, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy eldöntsük, melyik lehet hamisított.
  • Ha szeretnéd emelni a tétet, izzítsd a stoppert: a valódi zseniknek 10 másodperc is elég a megoldáshoz!

Érdemes lehet megszakítani néha a munkaidőt egy-egy rejtett képes feladvánnyal, hibakeresős és nyomozós rejtvénnyel, hiszen ezek nemcsak szórakoztatóak, de segítenek kicsit felfrissíteni elménket. A netezők egyik kedvenc „műfaját” a nyomozós fejtörők jelentik, hiszen ezeknél a feladványoknál nem csupán a figyelmünket, de a logikai képességeinket is be kell vetnünk a megoldáshoz.

Az alábbi feladványban különösen nehéz a feladatunk, hiszen viszonylag egyszerű illusztrációról van szó, vagyis elég kevés információ alapján kell tudnunk eldönteni, hogy melyik okmány a „kakukktojás” a három közül. Ha szeretnéd emelni a tétet, nincs más dolgod, mint előkészíteni egy stopperórát, a rendkívül magas intelligenciával rendelkező személyek számára ugyanis a netezők szerint 10 másodperc is elég a megoldáshoz.

Melyik okmány lehet hamis?

A rafinált nyomozós fejtörőn tehát három okmány képét látjuk – az egyik azonban hamisított irat. A feladat, hogy megtaláld, melyik lehet az. Elsőre talán lehetetlennek tűnik a feladvány, de valójában van egy nagyon is árulkodó jel a képen – csak az a kérdés, képesek leszünk-e kiszúrni azt.

Mutatjuk a képet, indulhat a nyomozás!

Sikerült megtalálni a hamis papírt? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd, mi volt a jó válasz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

Az árulkodó részlet

Lehet, hogy először a képeken szereplő személyek arcvonásaiból próbáltál következtetni, pedig valójában nem ez az, ami leleplezi a hamis iratot. A bökkenő a hátterekben van, pontosan az egyik kép hátterében: mivel a hivatalos okmányokhoz készült fotókat mindig az okmányirodában készítik el, lehetetlen, hogy valaki egy erdős táj előtt pózoljon. Vagyis a középső férfi papírjai voltak hamisítva.

Ha szeretnéd kipróbálni magad más hasonló feladványokban is, nézd meg ezt a fejtörőt, ahol azt kell megállapítanod, melyik két falevél teljesen egyforma.

Forrás: BrightSide