Csak a zsenik találhatják meg, hogy milyen furcsaságot rejtettek el a képen

2024. január 05.
Csak a legmagasabb IQ-val rendelkezők képesek megtalálni, hogy milyen furcsaságot rejtettek el a képen. Ha sikerül kevesebb mint 10 másodperc alatt megtalálnod a különbséget, akkor te is a zsenik közé tartozol!

Az IQ, vagyis az intelligenciahányados egy személy kognitív képességeinek mérőszáma, beleértve az érvelési, problémamegoldó és az új információk elsajátítási képességét. Ide tartozik még a megkülönböztetés képessége is, amely a hasonló tárgyak vagy fogalmak közötti különbségek azonosítását jelenti. 

A tanulmányok kimutatták, hogy a magas IQ-val rendelkező emberek gyorsan és pontosan képesek felismerni a hasonló tárgyak közötti finom különbségeket, ugyanis nagy figyelmet fordítanak a részletekre, mintafelismerésre, logikus érvelésre és a kognitív kiválóságra. 

Te is megtalálod kevesebb mint 10 másodperc alatt a különbséget?

A következő képen láthatóan minden egyes lány egyformának tűnik, azonban az egyik mégis különbözik a többitől, ugyanis más arckifejezéssel ábrázolták. 

Optikai illúzió

Te is megtalálod kevesebb mint 10 másodperc alatt a különbséget?

Az apró eltérés

Azok, akik mindössze 6 másodperc alatt, vagy még annál is kevesebb időben észlelik a lányt, a legmagasabb IQ-val rendelkező emberek közé tartoznak.

Persze akkor sincsen probléma, ha elsőre nem találjuk meg a kakukktojást, hiszen ennyi idő alatt mindössze az emberek 1 százaléka tudja beazonosítani. 

A megoldás

Így fejlesztheted az IQ szintedet akár kevesebb, mint 30 nap alatt

Akkor sincsen semmi probléma, ha elsőre nem fedeztük fel a különbségeket, vagy nehezebben tudjuk megoldani a hasonló feladványokat. Az idegtudósok mára már felfedezték, hogy a felnőttek bizony képesek arra, hogy megváltoztassák az IQ-szintjüket. 

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás, pontosabban az aerob, vagyis a magas intenzitású edzés rendkívül jótékony hatással van az agyra. Segítségünkre lehet még a meditáció, amely nemcsak csökkenti a stresszt, hanem elősegíti a mély kognitív feldolgozás hatékonyságát. Mindemellett a megfelelő alvásmennyiség sem másodlagos, ugyanis abban az esetben, ha nyolc óránál kevesebbet alszunk, éjszakánként akár egy teljes ponttal is csökkenhet az IQ-szintünk.

Egy új nyelv tanulására mindig nehezebben vesszük rá magunkat, pedig számtalan jótékony hatása van az agyműködést tekintve is. Az agyban lévő nyelvi központok terjedését okozza, ami végül segít az egyéb nyelvi feladatokban, például a tárgyalásban, az olvasásban, vagy a problémamegoldásban. Akár már napi 10 perc is látványos eredményhez vezethet.

Forrás: jagranjosh.com, inc.com Fotó: Brightside