Csak az igazán zseniális megfigyelők fogják megtalálni az összes különbséget

2024. január 03.
A hibakeresős feladatok segítenek a koncentráció fejlesztésében, a részletekre való odafigyelés fejlesztésében és a gyors döntéshozatalban.
  • Íme egy extrán nehéz feladvány az agytornára vágyóknak!
  • Nagyon koncentrálni kell, ha az összes eltérést ki akarod szúrni a két kép között.
  • Csak a játékosok fele képes fél perc alatt megtalálni mind a 7 különbséget a képeken.

Miért jók a hibakeresős feladatok?

különbség keresős feladatok olyan kihívások, amelyekben a résztvevőknek két, látszólag teljesen egyforma képen kell megtalálniuk aprócska, szinte észrevehetetlen különbségeket.

Hogyan fejleszthető a figyelem?

Például a mai feladvánnyal! Ezek a játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem hatékonyan edzik a szemedet a részletek észlelésében. Tanuld meg tudatosan irányítani a figyelmedet! Próbáld meg kizárni a zavaró tényezőket, és összpontosíts egy adott dologra. Például, ha egy beszélgetésben vagy, próbálj meg teljes figyelmet szentelni a másik személynek, anélkül, hogy elkalandoznának a gondolataid.

Mutatjuk is a mai feladványt! 

A mai kihívásban egy sűrűn rajzolt nappaliról látsz két képet. Bár első pillantásra megszólalásig hasonlónak tűnhetnek, de ha elkezded aprólékosan végigpásztázni a képeket, látni fogod, hogy mégiscsak vannak eltérések. 

Annyit segítünk, hogy hét eltérést kell majd kiszúrnod a képek között. Minél rövidebb idő alatt végzel, annál jobb megfigyelő vagy. Csak az igazán zseniális megfigyelők találják meg fél percen belül a különbségeket. 

Készen állsz? Akkor hajrá!

Keresd meg a hét eltérést a két kép között!

Keresd meg a hét eltérést a két kép között!

 

 

 

 

 

 

 

Ha úgy érzed, kész vagy, itt tudod ellenőrizni magad. Meglett mind?

Forrás: gmblog