Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik gyerek csinált rendetlenséget?

2023. március 28.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik gyerek követte el a csínytevést, aminek hatalmas rumli lett a következménye. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldására?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, melyik gyerek követte el a csínyt és csinált nagy rendetlenséget.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • Átlagosan 10 másodperc kell az embereknek, hogy rájöjjenek a megoldásra.

A nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelő képességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat azzal a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik gyerek követte el azt a csínyt, aminek nagy rendetlenség lett a vége.

Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik gyerek csinált rendetlenséget?

Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik gyerek csinált rendetlenséget?

Az anyuka három gyereke között ül a kanapén, és már teljesen lemondott arról, hogy valaha rend lesz a lakásban. Minden csupa maszat és folt. De ki a tettes?

Melyik gyerek koszolt össze mindent?

Ha gyerekei vannak az embernek, az általában azt jelenti, hogy rendetlenség is van a lakásban. Ha valami eltörik, kiömlik vagy eltűnik, nem mindig derül ki a tettes. A nyomozós feladványnak pont az a kérdése, vajon melyik gyerek követte el azt a csínyt, aminek hatalmas rendetlenség lett az eredménye. 

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki volt a tettes. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is.

Hogyan deríthetjük ki, ki csinált rendetlenséget?

Annyit segítünk, nem biztos, hogy az a tettes, aki a leggyanúsabbnak látszik. A kárörvendő, kajánul kacagó fiú például könnyen magára vonhatja a figyelmünket, ám érdemes az apróbb nyomokat is szemügyre vennünk. 

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki követte el a csínyt, ami a hatalmas rendetlenséghez vezetett.

Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos. 

A foltok a kezén elárulják, hogy a kislány volt a tettes a nyomozós fejtörőben

A foltok a kezén elárulják, hogy a kislány volt a tettes a nyomozós fejtörőben

Forrás: Bright Side