Introvertált vagy extrovertált vagy? Ez a roppant különös citromteszt eldönti!

2024. január 24.
Merőben más ez a személyiségteszt, mint amit megszoktunk. A citromtesztben nem kell válaszolnunk kérdésekre, és az arcformánkat, körmeinket sem kell alaposan megvizsgálnunk, hogy eldöntsük, milyen személyiségtípusba tartozunk. Viszont nagyon egyszerűen kideríthető, introvertáltak vagy extrovertáltak vagyunk-e!
Introvertált extrovertált citrom személyiségteszt
  • A citromteszt gyors és hatékony módja annak, hogy kiderítsük, introvertált vagy extrovertált személyiségtípusba tartozunk-e inkább.
  • Nem kell hozzá más, csak egy citrom, ahogy a személyiségteszt neve is mutatja.
  • Bár a személyiségteszt elég furán hangzik, mégis működik.

Nem szabad és nem is kell véresen komolyan vennünk minden személyiségtesztet, mégis szórakoztató, sőt, elgondolkodtató lehet, ha néha végigcsinálunk egyet-egyet. A legújabb őrület, ami a közösségi oldalakat meghódította, az úgynevezett citromteszt. Ez a személyiségteszt azt ígéri, hogy segítségével kideríthető, introvertáltak vagy extrovertáltak vagyunk-e.

Miért számít, hogy introvertált vagy extrovertált személyiségtípusba tartozunk?

Szokták azt mondani, hogy a 21. század nem kedvez annyira az introvertált személyiségű embereknek. Ez azért lehet igaz, mert ma nehéz kitűnni a tömegből, és ahhoz, hogy észrevegyenek, hasznos lehet az extrovertáltak képessége a kapcsolatok építésére.

Ugyanakkor az introvertált emberek mély elemző készsége nélkül sem működhetnének olyan gördülékenyen a dolgok, mint ahogy kell. Számukra fontos azonban tudniuk, hol az a határ, amit még képesek befogadni és feldolgozni a külső ingerekből, más emberekkel való kapcsolattartásból. 

Így működik a citrom személyiségteszt

Számos személyiségteszt áll rendelkezésre ahhoz, hogy kiderítsük, milyen személyiségtípusba tartozunk. A citromteszt azért nagyszerű, mert nem tart tovább egy percnél, és nem kell hozzá hosszasan töltögetnünk semmilyen kérdéssort. Mutatjuk, mit kell tennünk, ha a citrom személyiségteszttel derítenénk ki, vajon introvertált vagy inkább extrovertált személyiségtípusba tartozunk-e. Kérjük meg egy családtagunkat, hogy ő is végezze el velünk a tesztet.

  1. Cseppentsünk egy csepp citromot a nyelvünk hegyére, és hagyjuk, hogy szétáradjon a szánkban nagyjából 10 másodpercen át.
  2. A citrom fokozza a nyáltermelést. Egy tiszta textilzsebkendőbe gyűjtsük össze a felgyűlt nyálat.
  3. Egy pontos konyhai mérlegen mérjük le, mekkora a zsebkendőnk súlya a nyállal együtt.
  4. Végezze el a személyiségtesztet a másik személy is. 

Hasonlítsuk össze az eredményeinket, amit a citromteszten kaptunk. Az elmélet szerint ugyanis az extrovertált személyiségű emberek 50 százalékkal kevesebb nyálat termelnek, mint az introvertáltak. Úgy vélik, hogy a nyál mennyisége azért nagyobb az introvertáltaknál, mert védő szerepe lehet. 

Forrás: Marie Claire Greek, fotó: Unsplash