Rendkívüli az elméd, ha megtalálod az elrejtett tárgyat a képen

2024. február 02.
Ennél a trükkös fejtörőnél egy vibrálóan sűrű képen kell megtalálnunk az elveszett tárgyat, ami egyáltalán nem könnyű kihívás – épp ezért csak a netezők 5 százalékának megy. Te köztük vagy?
  • Az alábbi fejtörőnél az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kakukktojást a képen – ehhez persze nagyon éles szemre lesz szükség.
  • A vibráló cukorkák között egy elrejtett tárgyat, egészen pontosan egy papírtekercset kell kiszúrnunk.
  • A trükkös fejtörő alaposan megdolgoztatja elménket, nem csoda, hogy csupán a netezők 5 százaléka oldja meg időben.

Az emberi elme figyelmi rendszere hihetetlenül jól megtervezett „gépezet”, ami lehetővé teszi, hogy a mindennapokban értelmezzük a környezetünket és a megfelelő ingerekre reagálhassunk. Az internet trükkös fejtörői azonban épp ezt a hatékony működést használják ki! A figyelmünk ugyanis úgy dolgozik, hogy a rengeteg inger közül lehetőleg gyorsan szűrjön – épp ezért könnyen el is siklik a túl hasonló részletek felett. Az alábbi fejtörőnél az lenne a feladatunk, hogy megtaláljuk a képen az elrejtett tárgyat, ehhez azonban meg kell próbálnunk kicsit tudatosabban használni kognitív képességeinket.

Hol a papírtekercs a trükkös fejtörőn?

Az intelligenciánkat is nagyszerűen tesztelő netes fejtörők nemcsak azért hasznosak, mert frissítik és kicsit „megmozgatják” az agyat, de egy sűrű munkanapon is segítségünkre lehetnek, hiszen segítenek kicsit kikapcsolódni feladataink közben. Előfordulhat, hogy egy-egy fejtörő megoldása után az addig nehézségeket okozó kognitív kihívásokat is könnyebben megoldjuk, hiszen lehetőséget adtunk agyunknak kicsit „újratöltődni”.

Az alábbi fejtörőnél tehát mindössze annyi a dolgunk, hogy észrevegyünk a cukorkák vibráló képén elrejtett papírtekercset. A kihívás koránt sem egyszerű: állítólag csak a netezők alig 5 százaléka képes 15 másodperc alatt megoldani. Teszteld, hogy köztük vagy-e:

Sikerült megtalálnod az elrejtett tárgyat? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd a jó megfejtést, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

Megoldás: itt bujkált az elrejtett tárgy

Ennek a fejtörőnek épp az adta a nehézségét, hogy a „kakukktojás” rendkívül hasonlít a többi rajzhoz. Ne bánkódj, ha nem sikerült kiszúrnod az alaposan elbújtatott papírtekercset, mutatjuk is a helyes megoldást:

Ha tetszett ez a feladat, próbálj ki más trükkös feladványokat is, például ezt az agyafúrt fejtörőt, ahol arra kell rájönnünk, melyik okmány lehet hamis. 

Forrás: BrightSide