Vizuális IQ-teszt: lehetetlen megtalálni a kakukktojást a képen

2024. január 19.
Az egész netet lázban tartó feladvány az egyik legnehezebb fejtörő, amivel az utóbbi időben találkoztunk. Az emberek nagy része képtelen rájönni, melyik az az alak, amivel valami nem stimmel.
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik nőalak az, amelyik eltér a többitől.
  • Épp ezért nem is meglepő, hogy az agyafúrt fejtörőt csupán az emberek 2 százaléka képes időben megoldani.
  • Teszteld le képességeidet: te mennyi idő alatt jössz rá, melyik alak lehet a kakukktojás?

Itt az ideje, hogy teszteld kognitív képességeidet egy újabb agyafúrt képrejtvénnyel, ahol ezúttal „csak” annyi a feladatunk, hogy kiszúrjuk az azonos illusztrációk közé rejtett kakukktojást. Ez elsőre talán nem tűnik túl bonyolultnak, azonban előre szólunk, a keresett ábrát tényleg csak egyetlen apró részlet különbözteti meg a többitől – épp ezért egyáltalán nem lesz egyszerű észrevenni. A képrejtvény megoldásához tehát kétségkívül átlagon felüli észjárásra lesz szükségünk: nem véletlen, hogy állítólag csupán a netezők 2 százaléka képes 15 másodpercen belül megoldani a feladványt.

Melyik nőalak a kakukktojás?

Nem véletlen, hogy az intelligenciatesztekben is rengeteg képes feladványt használnak, hiszen az ilyen kihívások megoldásában való teljesítményünk nagyon jó képet ad kognitív képességeinkről. Az alábbi képrejtvénynél az a feladatunk, hogy a hat látszólag teljesen azonos nőalak között megtaláljuk a kakukktojást, vagyis azt a képet, amin egy apró részletet megváltoztattak a fejtörő megalkotói.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy alaposan megfigyeljük a képet és gondosan kielemezzük az illusztráció részleteit. Érdemes lehet valamiféle stratégiát kialakítani, amivel hatékonyan végigszűrjük a képet, de persze az is működhet, ha hagyjuk szabadon pásztázni a tekintetet.

Ha szeretnéd összemérni magad a többi netezővel, nyugodtan készíts be egy stopperórát is, és nézd meg, neked vajon sikerül-e 15 másodpercen belül megtalálni a választ. Mutatjuk a trükkös képrejtvényt, indulhat a keresgélés! 

 

Sikerült megtalálnod a kakukktojást? Ha szeretnéd ellenőrizni a válaszodat, vagy csak megnéznéd, mi volt a jó megfejtés, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy aprócska részlet

A képen látható nőalak arca kifejezetten expresszív, de talán a legerősebb gesztus a feltartott, gyűrűt viselő kéz – épp ezért valószínűleg sokan a kezeket kezdték el összevetni. Ez azonban tévút: a különbség ennél agyafúrtabb, rejtettebb, és olyasmi, amit a nő hajában kell keresgélnünk. 

Még a megfejtést ábrázoló képen sem egyszerű kiszúrni, de valójában a haj oldalra libbenő részének mintázatában van a hiba:

Ha tetszett ez a feladvány, próbáld ki ezt a képrejtvényt is, ahol azt kell eldöntened, melyik édesanya hibázhatott.

Forrás: BrightSide