Kivételes észjárású vagy, ha megtalálod mind a 4 hibát a képen

2024. április 01.
Teszteld kognitív képességeidet ezzel az ördöngös képrejtvénnyel, ahol egy látszólag tökéletes kosárlabdameccsen kell megtalálnod a négy hibát.
  • Ha gyerekkorodban szeretted a „hibakereső” képrejtvényeket, akkor ez a fejtörő épp neked való.
  • Teszteld figyelmedet és észjárásodat: vajon megtalálod az oda nem illő részleteket a látszólag tökéletes képen?
  • Összesen 4 hibát kell felfedezni a képen – de figyelem, az összes megtalálása csak a legintelligensebbeknek szokott sikerülni.

Az emberi figyelem működésének sajátossága, hogy először a „nagy képet” értelmezzük, abból vonunk le következtetéseket, hiszen az elsődleges célunk, hogy értelmezzük a helyzeteket. Ebből fakadóan azonban gyakran elsiklunk az apró részletek felett – még akkor is, ha azok egészen megdöbbentőek. Az alábbi fejtörő jó példa erre: első ránézésre egy látszólag tökéletes kosárlabdameccset látunk..

A valóságban több részlet is van, ami egyáltalán nem stimmel a képen – egészen pontosan 4 hibát rejtettek el a fejtörő agyafúrt alkotói.

A hibák megtalálásához sasszemre és gyors észjárásra lesz szükségünk: nem véletlen, hogy csak a hiperintelligens személyek képesek mind a 4 hibát észrevenni. Olyan részleteket keressünk, amik a racionalitás és a „való világ” szabályai szerint furcsának vagy egyenesen szürreálisnak tűnnek. Tárgyakat, amik nincsenek a helyükön, apróságokat, amikkel láthatóan nem stimmel valami. Pásztázzuk a képet és próbáljuk közben folyamatosan összehasonlítani az egyes részleteket a kép tágabb kontextusával.

Nagyon hasznosak a fejtörők, hiszen megdolgoztatják az agyunkat, kikapcsolnak, elvonatkoztatunk azoktól a problémáktól, melyekre épp megoldást keresünk. Ha néhány percet eltöltünk a hasonló agytornát jelentő feladványokkal, utána sokkal kreatívabbak leszünk és jobb ötleteink támadnak.

A feladat persze ezúttal sem könnyű. A kosárlabdameccset ábrázoló képen valahol elrejtettek a feladvány készítői 4 hibát. Az a dolgunk, hogy megtaláljuk. A kérdés csupán az, hogy mennyi idő alatt sikerül rájönnünk, hol rejtőzik az az 4 hiba?

Felkészültél? Mehet!

Találd meg a 4 hibát a képen!

Kivételes észjárású vagy, ha megtalálod mind a 4 hibát a képen

Kivételes észjárású vagy, ha megtalálod mind a 4 hibát a képen

 

Szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat vagy megnézni, hol vannak a hibás részletek? Görgess lejjebb a megoldásért!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kivételes észjárású vagy, ha megtalálod mind a 4 hibát a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside