Fejtörő: megtalálod az elrejtőzött kígyót a képen?

2024. március 17.
Egy újabb agyafúrt fejtörő bukkant fel a neten, ahol az a kérdés, hol rejtőzik a kígyó? A feladat, amilyen könnyűnek látszik, olyan nehéz.
  • A feladat az, hogy megtaláljuk a képen az elrejtőzött kígyót.
  • Nagyon észnél kell lennünk, hogy kiszúrjuk a képen. Csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy megtalálják a kígyót.

A fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, hol rejtőzik a kígyó a képen.

Tegyük próbára magunkat, mozgassuk meg az agyunkat a feladvánnyal, és akkor se keseredjünk el, ha elsőre nem találjuk meg az elrejtőzött kígyót, mert ez nem egyenlő azzal, hogy kevésbé vagyunk intelligensek vagy rossz a megfigyelő képességünk, de pszichológiai szempontból sem árul el rólunk semmi különöset. Ez most csupán egy egyszerű, szórakoztató rejtvény, ami nem mellesleg jót tesz az agysejtjeinknek, mert gondolkodásra késztet.

Minden eszedre szükség lesz, hogy megtaláld az elrejtőzött kígyót a képen

Minden eszedre szükség lesz, hogy megtaláld az elrejtőzött kígyót a képen

Egy sivatagi képet látunk. Egy unatkozó cowboy ül a háza előtti hintaszékben, körülötte a természet. Valahol a közelben azonban elrejtőzött egy kígyó. Elsőre észre sem venni, de ha jobban megvizsgáljuk a képet, kiszúrhatjuk. 

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy megtalálja, hol rejtőzik a kígyó. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül megtalálnunk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan találhatjuk meg a kígyót ezen a fejtörőn?

Annyit segítünk, hogy a kígyó megtalálásához a ház körül kell jobban körülnézni. Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, hol rejtőzött a kígyó. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Minden eszedre szükség lesz, hogy megtaláld az elrejtőzött kígyót a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside