Ha egy percen belül megtalálod a távirányítót a képen, zseni vagy

2023. április 28.
Az emberek kétharmada nem boldogul azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol egy távirányítót kell megtalálnunk a különböző bútorok és berendezési tárgyak között. Mennyi időre van szükségünk, hogy megtaláljuk a megoldást?
  • A világ egyik legidegesítőbb dolga, amikor kezdődik a kedvenc műsorunk, ám nem találjuk a tévé távirányítóját. 
  • Tegyük próbára a megfigyelőképességünket a rejtett képes feladvánnyal és találjuk meg egy percen belül a távirányítót a képen.
  • A rekord eddig 40 másodperc volt, ennél gyorsabbnak kell lennünk, ha a legjobbak akarunk lenni.

Egy sor hétköznapi tárgyat kellett már megtalálnunk a különböző rejtett képes feladványokkal. Volt, amikor egy tollseprűt rejtettek el a fejtörő készítői a virágok között, máskor gumikesztyűt kerestünk.

Ha egy percen belül megtalálod a távirányítót a képen, zseni vagy

Ha egy percen belül megtalálod a távirányítót a képen, zseni vagy

Ezúttal az a feladat, hogy egy távirányítót találjunk meg a teljesen hétköznapi bútorok és berendezési tárgyak között. Elsőre tűnik csak könnyűnek a rejtett képes feladvány.

Hol van a távirányító a rejtett képes feladványon?

Mi sem mutatja jobban, hogy a feladat nem is olyan könnyű, mint gondolnánk, mint hogy az emberek kétharmadának több mint 1 percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, merre rejtőzik a távirányító a képen. A rekord 40 másodperc eddig. Ennél kell gyorsabbnak lennünk, ha rekordot akarunk dönteni. 

Az is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a távirányítót a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik ráakadni. Az agyunk a sok hasonló színű vagy formájú tárgy megkülönböztetésétől egy idő után elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Mennyi idő kellett a távirányító megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a távirányítót. Nem kell azt hinnünk, hogy nagyon trükkösen rejtették el a kép készítői a távirányítót a képen. Rögtön a fejtörő közepén bújik meg. Ha így sem sikerül megtalálnunk a megoldást, akkor se keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.
Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

A kép közepénél, a pirossal jelölt világosabb részen bújt el a távirányító

A kép közepénél, a pirossal jelölt világosabb részen bújt el a távirányító

Forrás: The Sun, fotó: ScS