Senki nem találja meg időben a 10 tojást ezen az agyafúrt húsvéti fejtörőn

2024. március 22.
Ennél a trükkös húsvéti fejtörőnél az a feladatunk, hogy megtaláljuk mind a tíz elrejtett tojást a képen – ez azonban csak nagyon keveseknek sikerül.
  • Éles szem és nagyon jó figyelem kell hozzá, hogy megfejtsd ezt a keresős fejtörőt.
  • A kép készítői összesen tíz húsvéti tojást rejtettek el a tavaszi illusztráción – a mi feladatunk, hogy ezeket mind megtaláljuk.
  • A feladvány egyáltalán nem könnyű, csak az emberek 2 százaléka találja meg az összeset 19 másodperc alatt.

A figyelmünk megfelelő működése nagyon fontos, hiszen ez jelenti az első  „védvonalunkat”: figyelmünk segítségével szűrjük meg az ingereket, hogy reagálhassunk környezetünkre. A neten futó online fejtörők leggyakrabban ezt a készségünket mozgatják meg, ami nagyon is hasznos, hiszen a hétköznapokban legtöbbször már csak egy monitor képernyőjét bámuljuk. Sokan úgy vélik, hogy a modern korunkra sokkal töredezettebb lett a figyelmünk, épp ezért ezek a fejtörők nagyon sokat segíthetnek benne, hogy egy kicsit megdolgoztassuk és így hosszú távon fejlesszük figyelmi rendszerünket. Az alábbi feladvány úgynevezett keresős fejtörő, vagyis az a feladatunk, hogy figyelmünk tudatos irányításával találjuk meg a képen elrejtett tárgyakat. Ehhez nagyon fontos, hogy tényleg összpontosítsunk a fejtörőre és ne engedjük, hogy bármi más magára vonja figyelmünket. Ha eleget csináljuk, ez a gyakorlat abban is hasznos lehet, hogy koncentráltabban végezhessük hétköznapi teendőinket, jobban jelen léve az adott pillanatban. 

Találd meg a tojásokat a húsvéti fejtörőn

Az alább látható fejtörő más a közelgő húsvét jegyében készült: összesen tíz tojást kell megtalálnunk a tavaszi hangulatú fotón. A kép készítői persze alapos munkát végeztek és nagyon gondosan elrejtették a tojásokat, épp ezért csak a legélesebb szemű és eszű emberek képesek megtalálni mind a tízet. Érdemes az órát is figyelni, ha szeretnénk fokozni a kihívást, ugyanis csak a netezők alig két százaléka képes 19 másodpercen belül megfejteni a fejtörőt

Felkészültél? Induljon a húsvéti tojáskeresés!

Megtalálod mint a tíz húsvéti tojást a képen?

Megtalálod mint a tíz húsvéti tojást a képen?

Sikerült megtalálnod a tojásokat? Ha szeretnéd ellenőrizni a megfejtésed, vagy csak megnéznéd, mi volt a jó megoldás, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

Megoldás: itt lapultak a tojások

Reméljük, ez a cseles fejtörő felidézte a gyerekkori húsvétok tojáskeresésének izgalmas emlékeit, és azt is, hogy sikerült felfedezned mind a tíz darabot. Voltak könnyebben megtalálható és nagyon agyafúrtan elrejtett darabok is, így ne aggódj, ha nem sikerült megtalálnod mind a tízet. Mutatjuk, hol lapultak.

Megoldás: itt lapultak a tojások

Megoldás: itt lapultak a tojások

Ha tetszett ez a feladvány és szeretnéd kipróbálni magad más hasonló feladatokban is, nézd meg ezt a trükkös fejtörőt, ahol azt kell megmondanod, mi az, ami nem stimmel a képen.

Forrás: JagranJosh