Csak a zsenik tudják megmondani, hogy melyik irányba megy az autó

2024. április 11.
A sárga autót mindenki láthatja ezen a fejtörőn. De csak az igazi zsenik képesek megmondani, hogy melyik irányba tart a jármű.

Mindenki láthatja a sárga színű autót ezen a fejtörőn, de csak az igazi zsenik képesek megmondani, hogy melyik irányba halad a jármű. Fejtsd meg te is ezt az optikai csalódáson alapuló rejtvényt! Ez a különleges fejtörő játékosan fejleszti a vizuális képességeidet. Nagy előnyt élvez, aki különösen odafigyel a részletekre, ugyanis nem egyszerű megmondani az autó tényleges menetirányát. Ha viszont te is elég aprólékos vagy, akkor nincs mitől tartanod: valószínűleg másodpercek alatt megfejted a rejtvényt.

A képen egy sárga, kétajtós kupé látható egy kétsávos útszakaszon. Viszont több részlet utal arra, hogy az autó két különböző irányba is haladhat. Az egyik zavaró tényező, hogy a jármű bal oldalára a nap árnyékot vet, de a kocsi jobb oldali ablakának hátulja alatt egy sötétebb ajtókilincs is található. A fogantyú elhelyezése arra utalhat, hogy az autó eleje a kép jobb oldalán van. Csakhogy az autó balra is haladhat, ugyanis a baloldali sávban közlekedik.

Ugye, hogy milyen trükkös? Nézd meg alaposan a képet és próbáld kitalálni a helyes választ!

Sikerült? A megoldás valójában igazán trükkös, az autó ugyanis egyáltalán nem mozog! A kocsinak nincsenek kerekei, így valójában képtelen bármelyik irányba is haladni.

Forrás: The Sun