Okosabb vagy az átlagnál, ha megtalálod a hibát a rajzon

2024. április 09.
Ez a cseles fejtörő első ránézésre talán egyszerűnek tűnhet, valójában azonban csak a legeszesebbek tudják időben megoldani. Mutatjuk a feladványt!
  • A hibakeresős fejtörőkön az a feladatunk, hogy alaposan átnézzük a képet és kiszűrjük azt a részletet, ami nem stimmel rajta.
  • Ehhez most nemcsak a megfigyelőképességünkre, hanem intelligenciánkra is szükségünk lesz.
  • Ezt a trükkös fejtörőt csak a netezők 3 százaléka képes időben megoldani – nézd meg, hogy te köztük vagy-e!

Vannak fejtörők, ahol az a feladatunk, hogy a rengeteg nyüzsgő részlet között kiszúrjunk egy apró, elrejtett részletet vagy tárgyat – ilyenkor leginkább a figyelmünket kell bevetnünk a megoldáshoz. Vannak azonban olyanok is, ahol valamiféle hibát kell észrevennünk: ezek a fejtörők sok szempontból sokkal nehezebbek, hiszen itt nem elég mechanikusan keresni a tekintetünkkel, agyunkat is meg kell mozgatnunk közben. Épp ezért azonban az ilyen „keresd a hibát” jellegű fejtörők sokkal jobb agytornát jelenthetnek. Hosszú távon javíthatják kognitív képességeinket, fejleszthetik koncentrációnkat és figyelmünket, de arra is nagyon jók lehetnek, hogy egy kicsit felfrissítsék elménket egy fárasztó napon – így akár a kreatívabb gondolatok áramlását is elősegíthetik.

Hol a hiba a golfos fejtörőn?

Az alábbi fejtörő azért is nagyon trükkös, mert elsőre kifejezetten egyszerűnek tűnik – hiszen a rajzon szinte alig látunk tárgyakat. Az illusztráción csak egy pár golfcipő, egy golflabda és egy golfütő belógó vége látható, és a tárgyak vetett árnyéka. Bár kevés a vizuális inger, a fejtörőn mégis van egy nagyon egyértelmű hiba: az lesz a feladatod, hogy ezt megtaláld. Annyit talán elárulhatunk, hogy szerencsére nem kell érteni a golfozáshoz a fejtörő megoldásához, viszont azt is el kell mondanunk, hogy csupán a netezők 3 százaléka képes 15 másodperc alatt kiszúrni a hibás részletet.

Mutatjuk a fejtörőt, nézd meg, te vajon a kivételes intelligenciával rendelkezők közé tartozol-e!

Hol a hiba a képen? Zseninek kell lenned, hogy rájöjj

Sikerült megtalálnod a hibát? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat vagy csak megnéznéd, mi volt a helyes megfejtés, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

Mutatjuk a megoldást: ez a hiba a fejtörőn

Mivel ezen a trükkös fejtörőn nincs igazán sok elem, a feladatunk az, hogy megfigyeljük az egészen apró részleteket is. A hibát – talán nem olyan meglepő módon – nem a golflabdán vagy a golfütőn kell keresnünk, hanem a központi elemnek számító golfcipőkön. Ha alaposan megnéztük őket, rögtön láthatjuk, hogy a fűzőt tartó lyukak száma nem egyezik a jobb és bal darabon – ez tehát a rafinált feladvány megoldása! 

Ha tetszett a kihívás és szeretnéd kipróbálni magad más hasonló feladatokban is, nézd meg ezt a fejtörőt, ahol egy hidas tájképen kell megtalálni a hibát!

Forrás: JagranJosh