Ez a retró fotel lesz 2024-ben a legmenőbb szék

2024. április 19.
Nincs új a nap alatt, mondhatnánk, ám azért némi újdonságot és csavart hoz 2024 a retró fotel újrafelfedezésénél is. A kagylófotel ugyanis idén ismét reneszánszát éli. Mutatjuk, hogyan válik a 21. századi otthon szerves részévé ez a retró bútor.
Kagylófotel 2024 bútortrend
  • A kerek, rattanvázzal és nagy párnával készült kagylófotel nagy kedvenc volt a lakberendezésben harminc-negyven évvel ezelőtt.
  • A legfrissebb Google trendjelentés szerint 2024-ben ismét egyre több otthonban bukkanhat fel a kagylófotel.
  • Akár minimalista és elegáns, akár bohém és maximalista a lakásunk, a kagylófotel minden esetben kényelmes és dekoratív bútorválasztás lehet.

Amikor a különböző széktípusok kerülnek szóba, valószínűleg nem a kagylófotel az első, ami beugrik. Ám amint meglátjuk, azonnal beugrik, mennyire szerettük és milyen kényelmesen elnyúlhattunk benne. Jó hír, hogy a retró bútordarab 2024-ben ismét reneszánszát éli.

A Google 2024-es trendjelentése szerint az egyik leginkább keresett bútordarab az utóbbi hónapokban a kagylófotel. Ráadásul most remek ötleteket meríthetünk a lakberendezőtől, akár minimalista, akár bohém és maximalista az otthonunk.

Hogyan alakítsuk a saját otthonunkhoz a kagylófotelt?

Minimalista lakásba is tökéletesen illik a 2024-ben reneszánszát élő retró bútordarab, a kagylófotel

Minimalista lakásba is tökéletesen illik a 2024-ben reneszánszát élő retró bútordarab, a kagylófotel

A kagylófotel szerkezete nagyon egyszerű. A sima, általában rattanból készült vázon egy nagyméretű párna található. Ez általában egyszínű. 

Ha viszont választunk valami roppant látványos virágos mintát, vagy éppen egy növényi ornamentikával díszített textilt, máris személyre szabhatjuk a saját kagylófotelünket.

Jó módszer a váz lefestése is a kagylófotel otthonunk miliőjéhez való alakítására. Érdemes olyan festéket választanunk ehhez, ami biztosan nem pattogzik le a rattan felületről sem.

A legegyszerűbb módja azonban a kagylófotel dizájnolásának, ha megpakoljuk a kedvenc díszpárnáinkkal és plédjeinkkel. Máris kész a tökéletes olvasókuckó.

Modern kagylófotelek

A retró kagylófotel modern látványvilággal

A retró kagylófotel modern látványvilággal

A minimalista otthonokban vagy éppen a teraszon remekül mutat a kagylófotel párna nélküli változata. Ezek általában fémből készülnek, és a váz egyben az ülőfelületet is adja. Ezek a kagylófotelek egyszerre hordozzák az 1950-es évek hangulatát, és teszik igazán modernné az otthonunkat.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash, Getty Images