Ez a bútor teljesen felesleges a hálószobában, bármennyire is imádják a lakberendezők

2023. szeptember 11.
Ha a hálószoba dekorációjával kapcsolatos ötleteket gyűjtünk, valószínűleg szembejönnek azok a lakberendezőktől származó tanácsok, amik azt javasolják: mindenképp helyezzünk el egy fotelt vagy széket a hálónkban. Ez azonban nem feltétlenül az a tanács, amit meg is kell fogadnunk.
  • Valóban, egy székkel egyszerűen feldobhatjuk a berendezést, színt, formát, textúrát adhatunk hozzá a hálószoba látványvilágához.
  • A fotel vagy szék azonban biztosan egyféle módon végzi a hálóban: ruhákat halmozunk rá.
  • Hogyan kerülhetjük el, hogy a csodaszép fotelünk ruhatárolóként végezze?

Egy szép fotel tényleg hozzátehet a hálószobánkhoz. Nem csak feldobhatja a helyiséget, hangsúlyozhatja a személyiségünket, de funkciója is van. Kényelmesen olvashatunk benne, dolgozhatunk vagy sorozatot nézhetünk bekuckózva. 

De ha volt valaha fotel a hálónkban, akkor valószínűleg jól tudjuk, hogyan végzi: ruhákat halmozunk rá. Hogyan kerülhetjük el, hogy a csodaszép fotelünk a hálószobában a rendetlenséget növelje? 

Kis szobába nem kell szék

Egy kis hálószobában a szék vagy fotel helyett inkább fogast vagy létrát rendszersítsünk

Egy kis hálószobában a szék vagy fotel helyett inkább fogast vagy létrát rendszeresítsünk

Ha a hálószobánk kifejezetten szűk, érdemes megfontolnunk, hogy a szék helyett létrát helyezünk el inkább a fal mellett. Erre szépen fellógathatjuk a ruhákat, amiket egyébként egy fotelbe hajítanánk. 

A létra helyett egy kosár vagy a falra szerelt kampók is segíthetnek, hogy ne tűnjön el a fotel a széthajigált ruhák alatt a hálószobában. Ugyanakkor így is kéznél lesznek a kedvenc ruhák, karnyújtásnyira, viszont a szoba rendes és rendezett lesz. 

Nagy hálószobában jól jöhet egy karosszék

Ha nagy tér áll rendelkezésre a hálószobában, nem kell száműznünk a karosszéket

Ha nagy tér áll rendelkezésre a hálószobában, nem kell száműznünk a karosszéket

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy tágas tér áll rendelkezésünkre a hálószobában, nem feltétlenül kell a széket száműznünk a szobából, de érdemes más dolgokat rendszeresítenünk a ruháink számára. A rendetlenséget elkerülhetjük, ha szobainast is állítunk a szekrény mellé például. Ezen szépen kiterítve tárolhatjuk a ruháinkat. 

A karosszék tényleg szép kiegészítő bútordarab lehet a hálószobánkban, ám érdemes őszintének lennünk magunkkal, valójában mekkora hely áll rendelkezésünkre. Ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk szanaszét hagyni a ruháinkat, már előre gondoskodnunk kell a megfelelő tárolási lehetőségekről, hogy ne legyen rendetlenség a szobánkban.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash