Retró rajzfilm kvíz: vajon kifognak rajtad a kérdések?

2024. április 19.
A retró rajzfilm kvízeket mindig jó kitölteni. Felidézhetjük velük kedvenc gyerekkori meséinket. De vajon a kvízkérdésekre tudunk helyesen válaszolni?
Retró rajzfilm kvíz
  • Ezúttal is tíz kérdésre kell válaszolnunk a retró rajzfilm kvízben kedvenc gyerekkori meséinkkel kapcsolatban.
  • Most kiderül, mennyire emlékszünk a Pom-Pom meséire vagy éppen a Mekk Elek ezermesterre.
  • Hány jó válaszunk lesz a retró rajzfilm kvízen?

Ismét nosztalgiázhatunk a kedvenc gyerekkori meséink után a legújabb retró rajzfilm kvízzel. Ám készüljünk fel, ezúttal nem lesznek túl könnyűek a kérdések! Vajon hány jó választ sikerül összegyűjtenünk a retró rajzfilm kvízen?

Ezek voltak a kedvenc retró rajzfilmjeink

Valószínűleg mindenkinek megvolt a kedvenc meséje gyerekkorában. Abban azonban egyetértünk, hogy a retró rajzfilmek közül jó néhány generációkon átívelő kultkedvenccé vált. Mutatjuk, melyek voltak a retró korszak kedvenc meséi!

1. Szaffi

Az 1985-ben bemutatott Szaffi egy Jókai-regény, A cigánybáró története alapján készült. A forgatókönyvet Dargay Attila, Nepp József és Romhányi József írta, a zenéjét ifj. Johann Strauss melódiáinak felhasználásával Daróci Bárdos Tamás szerezte.

2. Az erdő kapitánya

A korban ritkaságnak számított, hogy az 1988-ban készült magyar animációs film nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Dargay Attila és Nepp József rajzfilmjének főhősei emberi tulajdonsággal felruházott állatok, akik a bűnügyi vígjátékban egy bűnözőt akarnak elkapni.

3. Hófehér

Kevesen tudják, de nem csak a Disney készített animációs filmet Hófehérke történetéből. Nepp József 1984-es, elsősorban nem gyerekeknek készült Hófehér című rajzfilmje készítőjének nemzetközi sikert és ismertséget hozott. Ez a rajzfilm lett a Macskafogó, Szaffi és Ludas Matyi mellett a hazai rajzfilmtörténet egyik nemzetközileg is elismert darabja.

Töltsük ki a retró rajzfilm kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat a retró rajzfilm kvízzel! Tíz kérdésre kell válaszolnunk. Mindegyik után három válaszlehetőség közül kell azt megjelölnünk, amelyik szerintünk a helyes. Hány jó válaszunk lesz a retró rajzfilm kvízen?

Hány jó válaszod lesz a legújabb retró rajzfilm kvízen?

Retró rajzfilm kvíz

Imádjuk a retró rajzfilmeket. De vajon pontosan emlékszünk minden apró részletre? Vagy a címekre? A kvízből kiderül!

Fotó: Port.hu, Wikimedia