Retró rajzfilm kvíz: mennyire emlékszel gyerekkorunk kedvenc meséire?

2024. január 19.
Most kiderül, mennyire maradtak meg benned a legapróbb részletek is kedvenc gyerekkori meséidből! Mézga család? Dr. Bubó? Kockásfülű nyúl? Itt az ideje, hogy próbára tedd magad legújabb retró rajzfilm kvízünkkel!
Retró rajzfilm kvíz 3
  • A retró meséket még ma is nagyon szívesen nézzük!
  • Vajon hány kérdésre tudunk helyesen válaszolni a legújabb retró rajzfilm kvízben?
  • Tegyük próbára magunkat gyermekkorunk kedvenc rajzfilmjeivel kapcsolatos izgalmas kvízkérdésekkel!

Az újabb retró rajzfilm kvízben most nem az a feladat, hogy megmondjuk, melyik meséről van szó. A kedvenc gyerekkori meséinkkel kapcsolatos kérdésekre kell megmondanunk a helyes választ! Vajon menni fog? 

Ezeket biztosan nem tudtad a retró magyar rajzfilmekről!

Imádtuk nézni gyerekkorunk kedvenc rajzfilmjeit. A retró korszakban azért is volt talán nagyobb varázsa egy-egy mesének és válhatott olyan kultikussá a főhős figurája, mert nem árasztottak még el úgy minket a különböző történetek és karakterek, mint most. 

De biztosan nem tudtuk ezeket az izgalmas dolgokat és tényeket a klasszikus retró rajzfilmekkel kapcsolatban még akkor sem, ha már kitöltöttük a korábbi retró rajzfilm kvízt is!

  1. A Mikrobi volt az első olyan magyar retró rajzfilm, ami teljes egészében rajzgéppel készült. Az első epizódot 1975 februárjában mutatták be. (Korábban a Mézga családban már próbálkoztak ezzel a technológiával, de ott csak egy epizódban.)
  2. A Lolka és Bolka lengyel rajzfilmsorozat volt, sokak kedvence a szocialista országokban. A rendező a két főhőst saját fiairól, Janról és Romanról mintázta.
  3. A Rumcájsz kalandjai valójában rendszerellenes rajzfilm volt. A zsivány karaktere azt tanította a gyerekeknek, hogy nincs az a hatalom, amelyiknek a packázását el kellene tűrniük.
  4. A kockásfülű nyúl az egyik legsikeresebb retró magyar rajzfilm. Több mint 90 országban mutatták be.
  5. A Kukori és Kotkoda meséjét Bálint Ágnes írta. A retró rajzfilm alapötletét az írónő egy barátnője szolgáltatta, aki gyakran panaszkodott lusta férjére, aki sohasem csinál meg semmit otthon. (Annyit elárulunk, hogy a Kukori és Kotkoda a legújabb retró rajzfilm kvízünkben is szerepel!)

Töltsük ki a legújabb retró rajzfilm kvízt!

Itt az ideje, hogy végre nekilássunk a retró rajzfilm kvíz kitöltésének. Bár korábban is voltak már hasonló kvízek, ezúttal kicsit más a feladatunk. Most nem egy képkocka vagy idézet alapján kell kitalálnunk a kvízben, melyik retró rajzfilmre gondoltunk, hanem érdekes tényekre kérdezünk rá. 

Minden kérdés után három-három válaszlehetőséget találunk a retró rajzfilm kvízben. Ezek közül kell kiválasztanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Indulhat a kvíz? Vajon hány helyes válaszunk lesz?

Retró rajzfilm kvíz: hány kérdésre tudsz helyesen válaszolni?

Retró rajzfilm kviz 3

Itt egy újabb retró kvíz, amiben gyermekkorunk kedvenc mesefilmjeivel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnunk! Hány apró részletre emlékszünk pontosan a régi rajzfilmekkel kapcsolatban?

Fotó: WIkimedia, Port.hu, Magyar Nemzeti Filmarchívum