Retró rajzfilm kvíz: most biztos nem tudsz minden kérdésre helyesen válaszolni!

2024. március 04.
Vajon ezúttal kifognak rajtad a retró rajzfilm kvíz kérdései? Vagy ismét bebizonyosodik, hogy mindenre emlékszel a Kádár-korszak kedvenc rajzfilmjeivel kapcsolatban? Hány helyes válaszod lesz a kvízen?
Retró rajzfilm kvíz
  • Még izgalmasabb kérdésekre kell válaszolunk a retró rajzfilm kvízben, mint eddig bármikor.
  • Hány helyes válaszunk lesz a legújabb retró rajzfilm kvízen? 
  • Vajon mennyire emlékszünk a Vukra vagy a Frakk, a macskák réme című mesékre?

A retró rajzfilmeket egyszerűen nem lehet nem szeretni. Most ismét felidézhetjük egy retró rajzfilm kvízzel a Kádár-korszak kedvenc meséit. De vajon emlékszünk ezekre annyira, hogy helyesen válaszoljunk minden kérdésre?

Kik alkották a Kádár-korszak kedvenc rajzfilmjeit?

Rengeteg olyan rajzfilm készült a Kádár-korszakban, amit máig imádunk. Ráadásul némelyik retró rajzfilmnek egészen izgalmas háttértörténete van. Sőt, a retró rajzfilm kvízben is szerepelnek!

1. Mézga család

Romhányi József és Nepp József tökéletesen ragadta meg a Kádár-korszak családját. Azt már kevesebben tudják, hogy a retró rajzfilm sikere nem állt meg Magyarország határainál. Németországban, Franciaországban, Olaszországban, sőt, Kubában is sikerrel sugározták a mesefilmet.

2. Kisvakond

A véletlennek köszönhető a máig közkedvelt karakter megszületése az 1950-es évek Csehszlovákiájában. Zdenek Millert felkérték, hogy készítsen propagandarajzfilmet, ami bemutatja a fiataloknak az autógyártást, textilipart, mezőgazdaságot. A felkérést követően az alkotó megbotlott egy vakondtúrásban, ez adta az ötletet, hogy a retró rajzfilm főhőse egy vakond legyen.

3. Frakk, a macskák réme

Bálint Ágnes írta a vizsla, két macska és gazdáik történeteit. Különlegessége, hogy a figurákat és a környezetet papírkivágással készítették el. Ezért olyan más a Kádár-korszak idősebb generációjáról kedvesen ironikus képet festő retró mesefilm látványvilága a többi rajzfilmhez képest.

4. Vízipók-csodapók

Szintén Bálint Ágnes írta a keresztespók és vízipók barátságáról szóló rajzfilmet. Sokan sajnáljuk, hogy csak három évad készült a roppant bájos és szórakoztató retró rajzfilmből.

5. Gusztáv

Nepp József és Dargay Attila készítette a Kádár-korszak esendő kisemberéről szóló rajzfilmet. A füllentős, hiú, kapzsi, így tényleg emberszerű figura egy történet szerint Dargay keresztapjáról kapta a nevét, őt hívták Gusztávnak. Egy másik történet szerint viszont az alkotók felcsaptak egy telefonkönyvet, és ráböktek az első névre; innen a karakter neve.

Töltsük ki a retró rajzfilm kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat az újabb izgalmas kérdéseket tartogató retró rajzfilm kvízzel. Vajon hány mesére emlékszünk? Tíz kérdésre kell válaszolnunk a retró rajzfilm kvízben. Ahogy mindig, most is három-három válaszlehetőség közül kell kiválasztanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot érünk el a retró rajzfilm kvízen?

Retró rajzfilm kvíz: hány mesére emlékszel a Kádár-korszakból?

Retró rajzfilm kvíz

Újabb retró rajzfilm kvízzel nosztalgiázhatunk gyermekkorunk kedvenc meséire. Hány rajzfilmre emlékszünk még a Kádár-korszakból?

Fotó: Port.hu