Különleges agyad van, ha hat másodperc alatt kitalálod, mi a hiba a rajzon

2024. április 23.
Mókás hibakeresős fejtörővel indítjuk ezt a napot. Teszteld magad te is ezzel a feladattal, és tudd meg, hány másodperc alatt tudod megtalálni a hibát a rajzon!
  • Mindössze egyetlen dolog nem stimmel az alábbi rajzon, de csak hat másodpercünk van megfejteni, hogy mi az.
  • Bár egyszerűnek tűnik a feladat, a fejtörőkhöz és rejtvényekhez szokott elmét is próbára teszi ez a pszichológiai teszt. 
  • A fejtörő első ránézésre könnyűnek látszik, de megdolgoztatja az agyat. 

A rajzon egy kisfiú születésnapi tortáján épp elfújja a gyertyákat, szülei vele örülnek.

A fejtörő egy teljesen átlagos jelenetet mutat be, az illusztráció mégis rejt egy jó nagy hibát. Aki hat másodpercen belül képes megfejteni, mi nem stimmel a képen, különleges kognitív képességekkel rendelkezik. 

A fejtörős hibakeresős játékoknak különböző szintjeik vannak: némelyiket nagyon könnyű megfejteni, és van közöttük olyan is, amely csak kicsit bonyolultabb. A legösszetettebbek közé tartozik a fenti rajz, amit alaposan meg kell nézni ahhoz, hogy megleljük a hibát a képen. 

Megtalálod a hibát a képen?

A rajzon egy családot látunk, anyát, apát és gyermeküket, aki épp a születésnapi tortáján fújja el a gyertyákat. Egy teljesen megszokott családi jelentről van szó, az asztalon színes ajándékok hevernek, a háttérben lufikat látunk, a szülők tapsolnak örömükben. A képben azonban van egy hiba, ami a valóságban nem történhet meg.

Ez egy nehéz fejtörő, pláne, hogy hat másodpercen belül meg kell találni a hibát a képen. Aki valóban próbára akarja tenni kognitív képességeit, betartja a rendelkezése álló időt. Előre szólnánk, a pszichológiai teszt nem egyszerű, még a legélesebb elmét is próbára teszi. Tíz emberből mindössze egy tudja teljesíteni a feladatot. 

Ahhoz, hogy megleljük a hibát a fejtörőn, vessünk az illusztrációra egy pillantást, adjunk magunknak egy-két pillanatot, és hagyjuk, hogy beugorjon a megoldás. Az elme képes kiszűrni, hogy mi nem stimmel a rajzon. Akinek nem ugrik be hat másodpercen belül, nézze meg a cikk végét a megoldással, és semmiképp ne keseredjen el, tornásztassa még több fejtörővel az elméjét. Gyakorlat teszi a mestert!

Mutatjuk, mi a fejtörő megoldása!

A megoldás: A gyertya lángjai annak ellenére egyenesen állnak, hogy a kisfiú fújja azokat. 

Forrás: Infobae