A legokosabb emberek közé tartozol, ha megtalálod a szarvast a képen

2024. április 02.
A legokosabb emberek közé tartozol, ha meg tudod találni a szarvast ezen az erdőt ábrázoló, optikai illúzión alapuló fejtörőn.

Te is a legokosabb emberek közé tartozol, ha megtalálod a szarvast ezen az erdei jelenetet ábrázoló fejtörőn. Vigyázz, ugyanis csak hét másodperced van megfejteni a rejtvényt! Ezen az optikai illúzión alapuló képen egy szarvas bújt el az erdőben. Őt kell megtalálnod! Hidd el, nem csak jót fogsz közben szórakozni, de a megfigyelőképességedet is próbára teheted vele.

Az illúzió kifejezés a latin illudere igéből származik, ami azt jelenti, ami körülbelül annyit jelent, mint trükközni, csapdába csalni az emberi érzékelést. Az agyunk ugyanis elég ügyesen pótolja a vizuális hézagokat, hogy képet alkosson a körülöttünk lévő világról. Az emberi észlelés megtévesztésére megalkotott optikai csalódáson alapuló képek tehát nagyon jó tesztként funkcionálnak a mentális képességeink meghatározásához.

Ezeket a fejtörőket az idegtudósok is gyakran használják az agykutatás és a megfigyelőképesség vizsgálata során. Viszont nemcsak tudományos terepen, hanem a hétköznapok során is hasznosnak bizonyulnak, ugyanis az ilyen rejtvényekkel szórakozva fejleszthetjük problémamegoldó képességünket és a kreatív gondolkodásunkat.

Készen állsz, hogy teszteld a megfigyelőképességedet? Akkor tedd próbára az agyad! Ezen a képen egy szarvas rejtőzik el az erdőben – találd meg hét másodperc alatt! Indítsd az órát és gondosan ellenőrizd a rajzot!

Sikerült megfejtened a rejtvényt? Akkor gratulálunk! Te is azok közé tartozol, akik a legjobb megfigyelőkészséggel rendelkeznek. Ha viszont ezúttal nem tudtad megoldani a fejtörőt, akkor mutatjuk a megoldást: a szarvas nagyjából a kép közepén helyezkedik el.

Forrás: JagranJosh