Detektív vagy, ha kideríted, melyik férfi nem túl okos

2024. március 23.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik férfi nem túl okos?
Detektív vagy, ha kideríted, melyik férfi nem túl okos
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik férfi nem túl okos a képen.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a két liftbe beszálló férfi közül melyikük nem túl okos.

Detektív vagy, ha kideríted, melyik férfi nem túl okos

Detektív vagy, ha kideríted, melyik férfi nem túl okos

Hogyan deríthetjük ki, melyik férfi nem túl okos?

Két liftet látunk egymás mellett, benne ként férfival. Sam le szeretne menni az első emeletre, Allen pedig a nyolcadik emeleti szobájába tart. Valamelyikük azonban nem túl okos, és rossz liftbe próbál beszállni. Melyikük lehet az? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik férfi nem túl okos. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi nem túl okos. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a lifteket érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyik férfi nem túl okos. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: Allen felfele szeretne menni, mégis egy olyan liftbe próbálja betuszkolni magát, ami lefelé tart. Ő nem túl okos.

Detektív vagy, ha kideríted, melyik férfi nem túl okos

Sikerült?

Forrás: Brightside