Az alvásturizmus lesz 2023 legújabb nyaralási trendje

2023. március 17.
Végül is a nyaralás egyik célja az, hogy minél kipihentebbek legyünk. Mutatjuk, hogyan válasszunk úgy úticélt és szállodát, hogy a lehető legjobban aludjunk és tökéletes alvásturisták legyünk.
Az alvásturizmus lesz 2023 legújabb nyaralási trendje
  • Egyre több szálloda igyekszik mindent megtenni, hogy a vendégei minél jobban aludjanak náluk. 
  • A szupermodern mesterséges intelligenciától a hipnoterapeutáig szinte mindent bevetnek a szállodák, hogy valóban nyugodt pihenést biztosítsanak.
  • Európa-szerte is egyre több olyan szálloda van, ahol az alvást állítják a középpontba.

Nincs kellemesebb, mint elterülni a hosszú utazás vagy egy városnézéssel teli nap végén a szálloda pihe-puha ágyában. Ám a legújabb utazási trend, amit nevezhetünk akár alvásturizmusnak is, a rendes 8 órás alvást nem csupán a kimerítő turistáskodás melléktermékének tekinti.

Így segítenek a hotelek az alvásban

Egyre több szálloda igyekszik mindent megtenni, hogy a vendégei minél jobban aludjanak náluk. Vannak olyan hotelek, ahol speciális szobákat és mesterséges intelligenciát is bevetnek, hogy optimalizálják és személyre szabják az alvás körülményeit. 

Olyan matracokkal felszerelt ágyak is léteznek, melyek beállítják a szoba hőmérsékletét és a vendégek testéhez igazítják a matracot, hogy minél mélyebben aludhassanak. 

Ide utazzunk, ha végre aludnánk egy jót

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Park Hyatt New York (@parkhyattny)

 

Vannak olyan szállodák, melyeknél tényleg a vendég jó éjszakai alvása áll a középpontban. A New York-i Park Hyatt-ban például külön alvás lakosztály is létezik. Itt nem csak a speciális, mesterséges intelligenciával rendelkező matrac, de alvással kapcsolatos könyvek, alvást segítő illóolajok és diffúzor és alvómaszk segít a tökéletes alvókörülmények megteremtésében.

A Rosewood Hotels & Resorts szállodalánc is beszállt az alvásturizmusba. Világszerte szerveznek olyan alvásközpontú táborokat, amelyeknél a cél, hogy minél jobban és többet pihenjenek a vendégek. Ezt gyógyító hangfürdő terápiával is igyekeznek elérni, például a Brit-Virgin-szigeteken található szállodájukban. 

Európai alvásturizmus

A Hästens Sleep Spa egyik alvásra optimalizált szobája

A Hästens Sleep Spa egyik alvásra optimalizált szobája

Nem kell azonban Európán túl utaznunk, ha olyan szállodát keresünk, ahol jól aludhatunk. Egy svéd matracgyártó, a Hästens, a portugáliai Coimbrában nyitott alváshotelt. A Hästens Sleep Spa Hotelt a világ első alvás wellness szállójának nevezik. Itt mind a 15 szoba minden apró részlete a maximális pihenésre és alvásra szolgál. Svéd fenyőből, gyapjúból, hipoallergén lószőrből készült 100 százalékig természetes matracok találhatók az ágyakon, a szobák akusztikája pedig a minél mélyebb alvást segíti elő az alvásturisták számára. 

Ennél még személyreszabottabb alvásszolgáltatást is kaphatunk, ha a londoni Chelsea-ben található Belmond Cadogan Hotelben szállunk meg. Itt saját alvásfelügyelőnk lehet Malminder Gill hipnoterapeuta személyében. A vendégeknek alvássegítő meditációt biztosítanak, de luxuspárnák, súlyozott takaró, illatosított párnahuzat és lefekvés előtti tea is jár, ha igénybe vesszük az alvássegítő szolgáltatást. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Zedwell Hotels London (@zedwellhotels)

 

Nem messze innen van egy másik szálloda is, mely London első valóban alvásközpontú hotelje. A Zedwell 2020 elején nyitott hangszigetelt szobákkal, amik a belváros szívében is garantálják a nyugodt alvást és pihenést.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash