Nők mesélik el őszintén, miért fújták le utolsó pillanatban az esküvőjüket

2024. március 26.
Öt nő, őt megdöbbentő történet – egykori menyasszonyok mesélik el, miért mondták le az eljegyzésüket az utolsó pillanatban.
Esküvő lefújva

A Buzzfeed nemrég arra kérte a női olvasóit, írják le, hogyan és mikor jutottak arra a döntésre, hogy lemondják a folyamatban lévő esküvőjüket. A következőkben az érintettek válaszaiból válogattunk.

„A vőlegényem hibát követett el”

Lefújtam az esküvőmet, miután a vőlegényem, akivel hat éve együtt voltam, egy hibát követett el a ceremónia éjszakáján. Egy hotelben szálltunk meg, ahol szobaszerviz is járt a foglalásunkhoz. A vőlegényem megkérdezte, hogy jégkrémet szeretnék-e vagy pizzát, mire én azt feleltem, hogy jégkrémet.

Ő pár perc múlva rám nézett és azt mondta: „Hé bébi, azt hiszem hibát követtem el.” Erre én: „Ó, pizzát hoztál jégkrém helyett?” A válasza: „Nem, lefeküdtem a húgoddal.” Teljesen lesokkolódtam. Mondanom sem kell, ma már nem vagyunk együtt.

„A megcsalás számomra válóok”

Középiskola óta együtt voltunk, és azután kérte meg a kezem, hogy elvégeztem a főiskolát. Az eljegyzésünk után minden elkezdett szétesni. Egyre kontrollálóbb lett, és állandóan azzal gyanúsított, hogy megcsalom. Ha azt mondtam, hogy munkába kell mennem, azonnal azt feltételezte, hogy hazudok, és egy férfival találkozom. Soha nem léptem félre, és nem is adtam neki okot a féltékenykedésre.

Akkor lett vége a kapcsolatunknak, mikor megtudtam, hogy megcsalt az unokatestvéremmel, és valójában a saját bűntudatát vetítette ki rám. Soha nem jutottunk el az oltárig. A szakításunk után ezerszer felhívott, és folyamatosan anyám házánál ólálkodott (ahol ideiglenesen laktam, miután kiköltöztem), hogy megpróbáljon kibékülni, de a megcsalás számomra válóok. Főleg egy családtaggal. Nem hiszem, hogy valaha is túl tudnék lépni ezen. Megmondtam neki, hogy soha többé ne keressen, és azóta sem tette.

szakitas-7-strategia

„Mindig hallgassunk a megérzéseinkre, és ha kell, lépjünk  tovább”

Folyton az volt az érzésem, hogy ha hozzámegyek, akkor fel fog mondani a munkahelyén, anélkül, hogy másik állást találna, és el fogja várni, hogy anyagilag támogassam. Úgy éreztem, hogy lusta, és nem lehet rá számítani. Emellett passzív-agresszíven kezdett el viselkedni velem, ez bizonytalanított el először az esküvőben.

Mikor át kellett esnem egy műtéten, napokra lelépett, mintha csak büntetni akart volna. Ekkor bontottam fel az eljegyzést. Később rájöttem, hogy több nővel is szextingelt egész idő alatt, amíg velem járt és eljegyzett. A sejtéseim vele kapcsolatban beigazolódtak. Szóval mindig hallgassunk a megérzéseinkre, és ha kell, lépjünk tovább.

„Ott volt bennem egy érzés,  hogy tennem kellene valamit”

Én akkor 29 éves voltam, ő pedig 34; két évig jártunk, és egy évig éltünk együtt. Hetekkel az esküvőnk előtt minden a tervek szerint alakult. Egyik nap átnéztem a vőlegényem telefonját, mert a bevásárlólistám valamiért az ő telefonján volt, és hirtelen felvillant egy értesítés valakitől, akit Lolának hívtak. Korábban soha nem hallottam ezt a nevet, nem említette soha. Nem zavart, hogy a vőlegényemnek női barátai is vannak, de a felvillanó szöveget egyszerűen nem éreztem helyénvalónak.

Az üzenet így kezdődött „Szia, drágám”. Nem volt jó érzés, de néhány napig nem törődtem vele. Mégis ott volt bennem egy érzés,  hogy tennem kellene valamit. Végül egy héttel a nagy nap előtt lefújtam az esküvőt. Akkoriban sokat tűnődtem rajta, hogy vajon túlzás volt-e lefújni mindent, hogy ezzel tönkretettem egy jó kapcsolatot. De néhány héttel később egy barátomtól megtudtam, hogy eljegyzett és feleségül vett egy Lola Davis nevű lányt, akivel nyilvánvalóan hónapokig megcsalt engem.

Sokkolt a hír, de hálás voltam azért a megérzésért, ami valószínűleg sok fájdalomtól kímélt meg. Nemrég hallottam, hogy elváltak Lolával, mert a volt párom őt is megcsalta. Most boldog házasságban élek a jelenlegi férjemmel, aki életem szerelme. Még mindig hálás vagyok az akkori megérzésemért.

„Felbontottam az eljegyzésünket, és leléptem”

Öt hónappal az esküvőnk előtt vacsorázni voltunk. Vacsora közben mondtam neki, hogy itt az ideje, hogy átbeszéljük a közös pénzügyeinket. Ő határozottan ellenállt, én pedig felálltam és kisétáltam. Utánam jött, és hazamentünk együtt. Végül rájöttem, miért nem akar beszélni a pénzről: óriási adósságokat halmozott fel a szerencsejáték-függősége miatt. Hiába ígérte, hogy segítséget kér, felbontottam az eljegyzésünket, és leléptem. 

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images