Műveltségi kvíz: tudod, hogyan haltak meg ezek a híres emberek?

2024. június 21.
A legújabb műveltségi kvízben szereplő híres emberek és történelmi személyek emlékezetes módon távoztak az élők sorából. De vajon tudjuk, hogyan haltak meg? Hány jó válaszunk lesz a kvízen?
Műveltségi kvíz híres emberek halála
  • Hiába híres, gazdag valaki, hajt végre nagy tetteket az életében, a halál nem kerül el senkit.
  • De hogyan érte utol a végzet a történelem nagyjait?
  • A műveltségi kvízben a híres emberek, történelmi személyek halálával kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnunk.

Sokat tudunk a híres emberek, feltalálók, felfedezők, művészek vagy politikusok életéről és tetteiről. De vajon emlékszünk arra is, hogyan haltak meg? A legújabb műveltségi kvízben történelmünk nagyjainak halálával kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnunk. Hány jó válaszunk lesz?

Híres személyek még híresebb halála

Sok olyan híres személy van, akiket különös módon ért utol a halál, miután nagy dolgokat hajtottak végre az életük során.

  • Attilát, a hunok királyát állítólag az esküvője napján orrvérzés vitte el. Megfulladt a saját vérében, mivel annyi alkoholt ivott, hogy elájult.
  • Amelia Earhartot, az első nőt, aki körberepülte a Földet, óriás pálmatolvajrákok falták fel, miután kényszerleszállást kellett végrehajtania.

De van olyan eset is, amikor nem tudjuk meg soha egyértelműen, mi okozta a híres személyek halálát

  • Edgar Allan Poe költő rettegett tőle, hogy élve eltemetik. Halálát nem így lelte végül, de senki sem tudja, mi történt vele azelőtt, hogy piszkos ruhában, összefüggéstelenül mormolva rátaláltak volna nem sokkal a halála előtt.
  • Vincent van Gogh-ról sokáig úgy gondolták, hogy öngyilkos lett, ám a golyó ütötte seb környékén sehol sem találtak a testén a lőpor robbanása miatti égésnyomokat, amit ilyenkor általában szoktak az áldozatoknál.

Vajon a műveltségi kvízben szereplő hírességekről tudjuk, hogyan haltak meg? Eltaláljuk a jó választ?

Töltsük ki a műveltségi kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat a műveltségi kvízzel, melyben híres történelmi személyek halálával kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnunk. Minden kérdés után három lehetőség közül kell a helyes választ megjelölnünk. Hányat találunk el a műveltségi kvíz kérdései közül?

Hány híres emberről tudod, hogy halt meg?

Műveltségi kvíz híres ember halál

Tudjuk, milyen fontos dolgokat találtak fel, híres államférfiak (vagy nők) voltak, nagy tetteket hajtottak végre, felfedeztek távoli vidékeket. De tudjuk, hogy haltak meg a híres emberek?

Fotó: Unsplash, Getty Images, Wikipedia