Műveltségi kvíz: hányast kapnál a matematika érettségin?

2024. május 10.
Sokan vannak, akik a matematikaérettségitől rettegtek leginkább a végzősök közül. De vajon mennyire emlékszünk még? Hány pontot érünk el egy matematikai kvízen?
Műveltségi kvíz matematika
  • A matekérettségi kétségkívül sok diák legnagyobb mumusa.
  • Egy matematikai kvíz korántsem olyan félelmetes, de vajon hány pontot érünk el rajta?
  • Sikerül megoldanunk az egyszerű matematikai feladványokat és válaszolnunk a kérdésekre?

Matematikából is leérettségiztek a diákok, végre fellélegezhetnek. Ha egy kicsit szeretnénk szolidarítani a most vizsgázókkal, töltsük ki azt a műveltségi kvízt, melyben matematikai kérdésekre kell válaszolnunk. Hány pontot érünk el a kvízen?

Miért félünk a matematikától?

Az emberek matematikától való félelme sokféle okra vezethető vissza. Néhányan attól tartanak, hogy nem lesznek képesek megérteni a matematika bonyolultabb részeit, mások pedig rossz tapasztalatokat éltek át a tanulás során, ami negatív érzéseket váltott ki bennük. Emellett a társadalmi nyomás és az elvárások is hozzájárulhatnak a matematika iránti félelemhez. 

Sokan úgy érzik, hogy a matematika nehéz és száraz, és hogy az eredményességük ezen a területen az intelligenciájukat vagy a képességeiket tükrözi. Ezek az érzések gyakran gátló hatással lehetnek az emberek tanulási folyamatára és önbizalmára. Azonban fontos megérteni, hogy a matematika mindössze egy készség, amit gyakorlással és kitartással lehet fejleszteni. A pozitív hozzáállás és a megfelelő támogatás segíthet legyőzni a matematikai félelmet.

De vajon mi hányadán állunk a matematikával? És egy matematika kvíz segíthet, hogy meghozza a kedvünket a számoláshoz?

Töltsük ki a matematikai műveltségi kvízt!

Itt az ideje, hogy az érettségizőkkel sorsközösséget vállaljunk, és próbára tegyük magunkat egy matematikai műveltségi kvízzel. Tíz matematikával kapcsolatos kérdést vagy egyszerű feladatot kapunk. Három-három válaszlehetőség közül kell kiválasztanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot érünk el a műveltségi kvízen?

Átmennél a matematika érettségin?

Műveltségi kvíz matematika érettségi

Bár itt most többismeretlenes egyenleteket és bonyolult geometriai feladványokat nem kapunk, ám a matematikával kapcsolatos általános műveltségünket próbára tehetjük. Hány pontot érünk el a kvízen?

Fotó: Unsplash