Magánnyomozó árulja el a megcsalás jeleit

2024. augusztus 07.
A hűtlenséget nagyon nehéz titokban tartani, pláne, ha tudjuk, milyen jelekre érdemes odafigyelni. Ezúttal egy profi magánnyomozó ad tippeket a megcsalás leleplezéséhez.
parkapcsolat-megcsalas-jelei-hutlenseg

Nem könnyű szembesülni vele, ha a párunk hűtlen volt hozzánk, a legtöbben mégis inkább szeretnének tudni róla, ha a másik megcsalta őt. Azt szokták mondani, a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát és ez bizony a hűtlen emberre is igaz – az ilyen „kettős életet” ugyanis szinte lehetetlen árulkodó nyomok hagyása nélkül bonyolítani. Különösen akkor leplezhetjük le könnyen a hűtlen másikat, ha tudjuk, mik a megcsalás „jelei” – ebben nyújt segítséget Tom Martin magánnyomozó, aki az Independentnek mesélt a legtipikusabb figyelmeztető jelekről.

A megcsalás jelei egy magánnyomozó szerint

Martin szerint vannak olyan jelek, amik egyrészt nagyon nyilvánvalónak tűnhetnek, másrészt – kissé paradox módon – nem feltétlenül utalnak megcsalásra. Ezeket a jeleket sosem önmagukban, hanem egy nagyobb kép részeként érdemes értelmezni, így talán pontosabb képet kaphatunk partnerünk motivációiról. Az is fontos tehát, hogy hányat tudunk összeszámlálni az ilyen aggasztó jelekből – a nyomozó szerint 3-4 már hűtlenségre utalhat. Ezek közé tartozik például, ha a másik hirtelen látványosan több időt tölt a munkahelyén, ha megszaporodnak a munkához köthető utazások, ha kevesebb a szex a párkapcsolatban, vagy ha a másik viselkedése alapvetően is defenzívvé válik. Ugyanilyen ambivalens jel lehet, ha a másik elkezd új ruhákat vásárolni, többet sportolni és jobban odafigyelni külsejére – ez ugyanúgy jelentheti azt, hogy partnerünk egyszerűen szeretné jobban érezni magát a bőrében és azt is, hogy valaki új kedvéért szánta rá magát a változásra.

Hogy segíthessen a hétköznapokban, Martin összeállított egy 20 tételből álló listát, ahol a megcsalás legtipikusabb jeleit gyűjtötte össze. Hangsúlyozza, ezek még nem elégségesek ahhoz, hogy biztosan tudjuk, ha hűtlen volt a partnerünk, de segíthetnek beszélgetést kezdeményezni vagy nagyobb odafigyelést fordítani a témára. Alább mutatjuk a magánnyomozó listáját:

  1. Megváltozott szokások
  2. A másik korábban megy el otthonról és később ér haza
  3. Munkahelyi utazások
  4. Elmaradozás a családi programokról
  5. Hirtelen radikálisan megemelkedő túlórázás
  6. Megmagyarázhatatlan költések
  7. Titkos fiókok az online térben (e-mail, Facebook, Instagram)
  8. Rejtegetett számlák, kivonatok
  9. A partner hirtelen kiemelkedő figyelmet fordít külsejére
  10. A partner olyan ajándékokat vásárol, melyeket aztán nem nekünk ad át
  11. Megmagyarázhatatlan tárgyak (óvszercsomag az autóban vagy másokhoz tartozó személyes tárgyak felbukkanása)
  12. Valaki más illata a partner ruhadarabjain
  13. A partnerünk elkezdett intenzíven sportolni
  14. Rejtett telefonszámról érkező hívások
  15. Láthatóan kódolt, titkos üzenetek váltása
  16. Kevesebb szex a párkapcsolaton belül
  17. A partner visszahúzódóvá vagy támadóvá válik
  18. Partnerünk nyilvánvalóan hazudik nekünk
  19. A másik irritált, könnyebben elveszíti a türelmét
  20. A partner érzékenyebb a meglepetésekre, váratlan eseményekre (például ha a vártnál előbb hazaérünk)

A magánnyomozó felhívja rá a figyelmet, hogy a digitális korban sokkal könnyebb lebukni a megcsalással, hiszen sokkal több online „lenyomata” van egy viszonynak. Ha a másik állandóan a mobilja után kap, amikor meghallja az üzenetet jelző hangot, vagy ha késő éjjel is azon kapjuk, hogy a telefonján írogat, az mindenképpen gyanús lehet.

Forrás: Independent Fotó: Getty Images