Ha házas férfi szeretője vagy, ezt az 5 fájdalmas igazságot tudnod kell

2024. május 18.
Kevés jó sülhet ki abból, ha olyan emberrel vagy viszonyban, aki a feleségét csalja veled.
Neki is nagy szerepe volt abban, hogy a házassága elromoljon, de sose fogod tőle hallani a teljes igazságot.

Szóval, szerelmes vagy egy házas férfiba. Nevezzük nevén: a szeretője vagy, de számodra ez sokkal többet jelent ennél. Fontos számodra a kapcsolatotok, még ha egyértelműen elítélt is ez a fajta viszony a legtöbb kultúra, nemzetiség, vallás és társadalmi csoport körében. Valószínűleg te is ilyen nevelést kaptál.

Annak ellenére, hogy pontosan tudatában vagy, mennyire etikátlan cselekedet, és egyértelmű, hogy mindhárom félnek csak csalódásban végződhet a történet, néha ez nem elég. Ugyanúgy bekeríthetnek hálóiba az érzelmek és beleeshetsz egy kilométerekről is észrevehető csapdába.

Valószínűleg te is tudod, hogy ennek csúnya vége lesz. Akár már megtörtént, hogy ilyen viszonyba keveredtél, akár csak olyan szituációban találod magad, ahol elcsábulhatsz az elvileg „elérhetetlen férfi” vonzerejének, állj meg egy percre és próbáld tisztán látni a helyzetet. Itt van 5 fájdalmas igazság, amit tudnod kell egy ilyen kapcsolat mivoltáról.

1. Nincs benned semmi különleges

Lehet úgy érzed, hogy te vagy az igazi, és „különlegesebb” vagy neki, mint a felesége. Fiatalabb, szebb, kedvesebb, vagy bármi, ami a férfi szájából elhangzik. De valószínű, hogy a már alapból problémákkal küszködő házasságából egyszerűen csak te vagy a legkönnyebb kiút. Lehet, hogy egyszer újraházasodik, de valószínűleg nem azzal, akin keresztül aljasan elmenekült az előzőből.

2.      Te akarod jobban a kapcsolatot

Az elején ezt nehéz lehet elhinni, hisz ő üldöz téged, ő volt először érdekelt ebben a viszonyban. Sajnos ez a dinamika hamar el tud halni. Ne feledd: te szingli vagy, ő viszont nem. Neki van már valaki más, valójában nem lenne szüksége rád. Idővel el fogsz kezdeni kételkedni az érzéseiben, és kergetni őt.

Ne feledd: te szingli vagy, ő viszont nem.

Ne feledd: te szingli vagy, ő viszont nem

3. Egy fantáziához ragaszkodsz

Még ha fizikai dolgokról még nem is volt szó, érzelmileg teljesen magával ragadhat ez az álmodozás. Ne fantáziálj egy munkahelyi viszonyról, vagy arról, hogy a házas személyi edződ beléd esik, hanem fogd fel, hogy többet érdemelsz. Méghozzá azt, hogy valakinek te legyél a az első az életben, és nem csak az ágyban.

4. Egy rossz házasságnak két oldala van

Neki is nagy szerepe volt abban, hogy a házassága elromoljon, de sose fogod tőle hallani a teljes igazságot. Ha a feleségét őrültnek, féltékenykedőnek nevezi, nos, abban közrejátszhat, hogy nem lehet megbízni benne, hisz épp csalja őt, nem gondolod? Számtalan más probléma is lehet vele, amit te a rózsaszín ködben nem veszel észre, de az, aki együtt lakik vele és a házastársa, valószínűleg könnyebben látja.

Neki is nagy szerepe volt abban, hogy a házassága elromoljon, de sose fogod tőle hallani a teljes igazságot.

Neki is nagy szerepe volt abban, hogy a házassága elromoljon, de sose fogod tőle hallani a teljes igazságot

5. Neki megfelel ez a szituáció

Kevés férfi panaszkodik arra, ha van egy felesége, aki tisztán tartja a házat, neveli a gyerekeket, és jól mutat mellette az üzleti vacsorákon – még akkor is, ha a szex viszont jobb mással. Ez a viselkedés persze aljas, de el kell fogadnod, hogy ő ilyen, és nem te fogod csoda folytán megváltoztatni. Nem fog hirtelen elválni és új életet kezdeni veled, mert neki kényelmes ez a helyzet.

Forrás: YourTango, Fotó: Getty Images