Ezért ne a konyhaszekrény fiókjában tároljuk a folpackot

2024. augusztus 15.
A TikTok tele van rosszabbnál rosszabb háztartási tippekkel. A folpackkal kapcsolatban viszont kifejezetten hasznos ötletet mutatott. Soha többé nem rakjuk ezek után a konyhaszekrény fiókjába a folpackot!
Folpack csomagoló fólia tárolása
  • A TikTok háztartási praktikái között vannak jók és rosszabbak, a folpackkal kapcsolatos tipp az előbbiek közé tartozik.
  • Miért nem jó a folpackot a konyhaszekrényben tartani?
  • Hol van a legjobb helye a folpacknak?

Minden konyhában van egy tekercs folpack, és a legtöbben a konyhaszekrényünk fiókjában vagy polcán tartjuk. Nem véletlenül, hiszen így van legjobban kéznél a műanyag csomagoló fólia. Csak levesszük, és már rakhatjuk is az edények tetejére, vagy csomagolhatjuk bele a maradék zöldséget.

De a frissen tartó fóliát a TikTok ötletgyárosai szerint egyáltalán nem itt kellene tárolnunk, ha szeretnénk a lehető legjobban használni. Ha a konyhánk egy másik könnyen elérhető pontján tartjuk, sokkal kevésbé szakad és könnyebben illeszthetjük az edényekre. Mutatjuk a háztartási tippet, amit biztosan használni fogunk!

Ezért tegyük a folpackot a fagyasztóba

@sidneyraz

oh ok well ok well #todayilearned #tipsandtricks #householditems #lifehack

♬ original sound – sidneyraz

A TikTok háztartási tippje szerint tehát a folpackot a fagyasztónkban a legjobb tárolni. Ugyanis ha jó hideg, sokkal könnyebb lehúzni a hengerről a csomagoló fóliát. (Azt valószínűleg senkinek sem kell részleteznünk, milyen szobahőmérsékleten bánni a folpackkal: repked, nehéz elvágni, a vége összetapad.)

Ha ugyanis hideg a folpack, nem csak könnyebben lehúzhatjuk a hengerről, de nem is ragad mindenfelé, amihez csak hozzáér.

Mi a hátulütője a fagyasztós módszernek a folpack tárolására?

Bár a frissentartó fóliával könnyebb bánnunk, ha jól lehűtöttük, van azonban egyetlen apró hibája is ennek a módszernek: nem olyan erős, mint amikor melegebb. De ez is kiküszöbölhető azért, ha kis odafigyeléssel bánunk vele. 

Azt kell tehát mérlegelnünk, vajon mi a fontosabb számunkra. Ha nagyon zavaró a folpack ide-oda szálldosása és tapadása, akkor mindenképp érdemes betennünk időnként – főleg ha tudjuk, hogy szükségünk lesz a csomagoló fóliára – a mélyhűtőbe. 

Érdemes azt is kitapasztalnunk, vajon mennyi ideig kell hűtenünk. Ebben segíthet, ha mindig ugyanolyan márkájú folpackot vásárolunk. Ugyanis a különböző vastagságú frissen tartó fóliáknak nem egyformán hosszú időre van szükségük a fagyasztóban ahhoz, hogy könnyebben kezelhetővé váljanak.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Getty Images