Ezek a legjobb iskolatáskák 2024-ben: praktikus és szép darabok

2024. augusztus 21.
Lassan megnézzük, vajon kell-e idén új iskolatáskát vennünk a gyerekeknek. Melyek 2024-ben a legszebb iskolatáskák, amik megfelelnek a gyerekünk életkorának és stílusának is?
Legjobb hátizsákok iskolatáskának 2024-ben
  • Az iskolatáska ugyan elsősorban praktikus darab, ám sokat nyom a latban az is, hogy néz ki.
  • Melyek 2024 legszebb iskolatáskái, amik biztosan nem tesznek kárt a gyerekünk gerincében?
  • Milyennek kell lennie egy jó iskolatáskának?

Az iskolatáska kiválasztásánál a gyerekek és a szülők szempontjai gyakran szemben állnak egymással. Előbbi menő kinézetű hátizsákot akar, míg utóbbi inkább olyat, ami megvédi a gyerek gerincét a nagy súly cipelésekor is. 

A 2024-es iskolatáskák között szerencsére találunk sok olyan iskolatáskát, ami mind a diákok, mind a szülők igényeit kielégíti. Mutatjuk, mely iskolatáskák idén a kedvenceink!

Milyen a jó iskolatáska?

Egy jó iskolatáska kiválasztása fontos, mivel jelentős hatással lehet a gyerekek egészségére, különösen a gerincükre és testtartásukra. Mutatjuk, az ortopéd orvos szerint milyen szempontokat kell figyelembe vennünk:

1. Kényelem és ergonómia

  • Párnázott vállpántok: A vastag, állítható vállpántok segítenek egyenletesen elosztani a súlyt, csökkentve ezzel a vállakra és a hátra nehezedő nyomást.
  • Párnázott hátlap: A jól párnázott hátlap kényelmet biztosít és segít megőrizni a helyes testtartást.
  • Mellkaspánt: Sok iskolatáska – főleg az általános iskolásoknak tervezett hátizsákok – rendelkezik mellkaspánttal, ami stabilizálja a táskát, és még egyenletesebben osztja el a súlyt. Így csökken a viselőjének gerincére nehezedő súly.

2. Méret és súly

  • Megfelelő méret: Az iskolatáskának a gyerek testméretéhez kell igazodnia. Ne legyen túl nagy, és ne lógjon a derék alá.
  • Könnyű súly: Maga a táska legyen könnyű, hogy ne növelje feleslegesen a terhelést.

3. Tárolóhely és rekeszek

  • Több rekesz: Egy jól tervezett iskolatáska több különböző méretű rekeszt tartalmaz, így könnyebb rendszerezni a könyveket, füzeteket és egyéb eszközöket.
  • Oldalsó zsebek: Hasznosak az apró tárgyak, mint például kulacs vagy uzsonnás doboz tárolására.

4. Anyag és tartósság

  • Vízálló vagy vízlepergető anyag: Fontos, hogy az iskolatáska ellenálljon az esőnek, így a könyvek és egyéb tárgyak szárazak maradnak.
  • Strapabíró anyag: A tartós anyagokból készült táska hosszabb ideig bírja, és jobban ellenáll a napi használatból adódó kopásnak.

5. Biztonsági szempontok

  • Fényvisszaverő elemek: Érdemes olyan táskát választani, amely fényvisszaverő elemekkel van ellátva, hogy a gyerekek jobban láthatóak legyenek sötétben vagy rossz látási viszonyok között.

6. Design és személyes preferencia

  • Színek és minták: Válassz olyan mintát vagy színt, amely tetszik a gyereknek, így szívesebben fogja használni a táskát.
  • Praktikusság: Győződj meg arról, hogy az iskolatáska könnyen nyitható, zárható, és a gyerek könnyen hozzáférhet a tartalmához.

Ezek 2024 legjobb iskolatáskái

Iskolatáskák általános iskolás gyerekeknek

Kisiskolásoknak nagyon praktikus a Topgal (23090 forint), az Ars Una (34415 forint) vagy a Budmil (26990 forint) iskolatáskái

Kisiskolásoknak nagyon praktikus a Topgal (23090 forint), az Ars Una (34415 forint) vagy a Budmil (26990 forint) iskolatáskái

Érdemes beruháznunk az iskolakezdéskor egy jó minőségű iskolatáskába, ami elkísérheti akár az egész általános iskolás idő alatt a gyerekünket. Ezért érdemes olyan mintát választani, ami semleges. Bármennyire is szereti a gyerekünk kedvenc rajzfilmfiguráját, nem feltétlenül az a legjobb választás, ha engedünk a nyomásnak és megvesszük a jégvarázsos vagy éppen Spongya Bobbal díszített táskát. Ezek az iskolatáskák legtöbbször csak egy tanévre szólnak.

A Topgal hátizsákok továbbra is nagyon jó ár-érték arányú iskolatáskák. Nagyon könnyűek, így az amúgy is nagy súlyt nem növelik. A belső merevítő fém eltávolítható az iskolatáskából, így bármikor kimosható mosógépben is a táska. Az Ars Una iskolatáskák is roppant népszerűek. Kialakításuk és elosztásuk miatt akár felső tagozatban is tovább használhatók. A Budmil kisdiákoknak szánt ergonomikus iskolatáskái is megfelelően támasztják a gerincet és jól el tudnak férni benne a dolgok.

Iskolatáskák kistiniknek és középiskolásoknak

Praktikus iskolatáska lehet tiniknek a The North Face hátizsákja (27190 forint), a JanSport klasszikusa (14990 forint) vagy a Herschel látványos narancs hátizsákja (16590 forint)

Praktikus iskolatáska lehet tiniknek a The North Face hátizsákja (27190 forint), a JanSport klasszikusa (14990 forint) vagy a Herschel látványos narancs hátizsákja (16590 forint)

Tizenéves korban már sokkal fontosabb, hogy egy iskolatáska menő legyen. Ám a strapabíró darabok kifizetődőbbek azért felső tagozatban vagy gimnáziumban is. Mivel nagy súlyt kell még ebben a korban is cipelnie a diákoknak, célszerű vastag pánttal ellátott hátizsákokat választani iskolatáskának.

A kifejezetten sportos darabok azért is lehetnek hasznosak, mert az osztálykiránduláson is remekül megállják a helyüket, így nem kell külön hátizsákba beruháznunk. Emellett sok rekesszel rendelkeznek, így biztosan mindent be tudnak pakolni az iskolatáskába a gyerekek.

A JanSport hátizsákja igazi klasszikus már a gimisek iskolatáskájaként. Továbbra is praktikus választás lehet, hiszen bárki megtalálja azt a színt az alapdarabok között, amit szeret. A The North Face hátizsák iskolatáskaként sok-sok évig elkísérheti a gyerekünket. A rengeteg rekesz, praktikus pántok nélkülözhetetlenné teszik ezt a táskát. A Herschel hátizsákjai között rengeteg fazon és szín közül választhatunk. Egészen egyedi darabokkal emelhetjük ki iskolatáskaként is a személyiségünket.

Fotó: Herschel, JanSport, The North Face, Topgal, Ars Una, Budmil, Unsplash, Getty Images