2023 legjobb iskolatáskáját keresed? Itt találod!

2023. augusztus 08.
Nem csak szép, de jó iskolatáskát találni néha nehéz. Annyi szempontnak kell megfelelnie egy iskolatáskának, hogy nem könnyű olyat választani, ami tartós is lesz, elég menő és még kényelmes is. Mutatjuk, szerintünk hol érdemes körülnézni, hogy stílusosan kezdhesse a gyerekünk a tanévet!
Legjobb iskolatáskák 2023-ban
  • Érdemes lassan elővenni a tavalyi iskolatáskát, és megnézni, vajon kihúzhat-e még egy tanévet.
  • Ha a gyerekünk most ért a tinikor küszöbére, nem biztos, hogy az alsós iskolatáskát hajlandó még egy évig hordani.
  • Mire figyeljünk, amikor iskolatáskát választunk és hol keressük a kényelmes, tartós és szép darabokat?

Egyre nagyobb sóhajok hallhatók a diákok felől, ahogy egyre közelebb érünk a tanévkezdéshez. Azért akad olyan dolog is az iskolával kapcsolatban, ami feldobhatja a gyerekek hangulatát: az iskolatáska kiválasztása.

Mit figyeljünk, amikor iskolatáskát választunk?

Függetlenül attól, hányadikos diáknak keresünk iskolatáskát, vannak olyan ökölszabályok, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

  1. Legyen elég tágas, hogy minden beleférjen a teli tolltartótól a kulacsig
  2. Kényelmes, párnázott a háta
  3. Tartós, figyeljük a varrásokat
  4. Olyan legyen külsőre, ami valóban tetszik a gyereknek

Egy jó iskolatáska általában nem olcsó. Viszont ha nem csak egy évre szeretnénk hátizsákot választani, érdemes befektetni a minőségbe. Ha évente elszakad az iskolatáska és minden tanévre újat kell vennünk, lehet, hogy még többet is kifizetünk iskolatáskára, mintha az elején megvettünk volna egy olyat, ami egész alsó tagozatban bírja a strapát.

A hátizsákok a legnépszerűbbek iskolatáskának. Mivel már az elsősöknek is hatalmas súlyt kell cipelniük, sokan választják a kerekekkel ellátott, bőröndszerűen húzható táskákat. Az ortopédorvos azonban figyelmeztet, hogy az egyoldalú terhelés, amit ezeknek a húzása jelent, nem feltétlenül jobb, mintha a hátukon vinnék a gyerekek a súlyt.

Ha tehetjük, érdemes felpróbálni is az iskolatáskát, mielőtt megvesszük, mert így látjuk, a méret valóban jó lesz-e a gyerekünknek. 

Mutatjuk, nekünk mely iskolatáskák tetszenek legjobban a 2023/24-es tanév kezdetén!

Kisiskolásoknak a legjobb iskolatáska

Topgal pandás hátizsák (32590 forint), Belmil Smarty merev falú iskolatáska (39990 forint), Ars Una Geek mágneszáras iskolatáska (33490 forint)

Topgal pandás hátizsák (32590 forint), Belmil Smarty merev falú iskolatáska (39990 forint), Ars Una Geek mágneszáras iskolatáska (33490 forint)

Az első osztályosoknak és alsósoknak még mindenképp érdemes az ortopéd orvosok szerint olyan iskolatáskát választani, ami ergonómiailag jól kiképzett, nem csak két vállpántja van, de elől is összecsatolható. A Topgal iskolatáskái nagyon könnyűek annak ellenére, hogy vastag párnázattal rendelkeznek a gerinc körül. A szülőnek is kényelmes vinni az iskolatáskát, ha hazafelé átvenné a gyerekétől. Az Ars Una kínálatában a hagyományos formájú, mágnescsatos, merev falú iskolatáskákat is megtaláljuk. Ezekbe a bepakolás könnyebb lehet a kicsiknek. A Belmil is hasonló árfekvésű iskolatáskákat kínál. Valahol a hátizsák és a merev, kocka alakú táskák között helyezkednek el ezek az iskolatáskák.

Kistinik és tinik kedvenc iskolatáskái

Eastpak Varsity Top hátizsák (33490 forint), Vans Old Skool hátizsák (17990 forint), H&M steppelt hátizsák (9895 forint), Fjallraven Kanken hátizsák (39990 forint)

Eastpak Varsity Top hátizsák (33490 forint), Vans Old Skool hátizsák (17990 forint), H&M steppelt hátizsák (9895 forint), Fjallraven Kanken hátizsák (39990 forint)

Nagy valószínűséggel szívesebben választanak felsős koruktól menő hátizsákot a gyerekek iskolatáskának. Ebben az esetben is érdemes szem előtt tartani, hogy a gyerekünk méretéhez arányos legyen a hátizsák. A vállpánt hossza különösen lényeges a gerinc egészsége szempontjából.

A Jansport, Eastpak vagy Vans hátizsákok nagy népszerűségnek örvendenek a tinik körében, ami nem meglepő, hiszen ezek szinte végtelen színben és mintával vásárolhatók, így mindenki megtalálhatja az egyéniségének megfelelőt. A Fjallraven hátizsákjai nagyon sok zsebbel rendelkeznek, így iskolatáskaként is jól elpakolhatnak benne a gyerekek. Ha az aktuális divatot követnénk az iskolatáskával, a pufitáskák trendjébe illeszkedik például a H&M steppelt hátizsákja, ami iskolatáskának is abszolút beválik.

Fotó: Unsplash