Tetoválóművészek figyelmeztetnek: ezeket a hibákat kerüld el, ha tetováltatni szeretnél

2024. augusztus 24.
Tetoválóművészek árulták el, mik a legnagyobb hibák, amiket az emberek vétenek, amikor kar- vagy ujjtetoválásra mennek. Érdemes megfogadni őket!
Tetoválás: óva intenek ezektől a hibáktól a tetoválóművészek
  • Négy tetoválóművész megosztotta, hogy az emberek milyen hibákat követnek el a kar- és ujjtetoválásoknál.
  • Leginkább három olyan hiba van, ami teljesen elszúrhatja a tetoválást.
  • Megmutatjuk, milyen hibákról meséltek a szakértők!

Akár kicsi, akár nagyobb mintát választasz, a kar- és ujjtetoválások sok kreativitást tesznek lehetővé. Bár a kar népszerű hely, a nagyobb testrészek tetoválása hibákhoz vezethet.

Négy amerikai tetoválóművész mesélt arról, mi az a három leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek ujj- vagy kartetoválás esetén. 

Az egyik legnagyobb hiba a tervezés hiánya 

Vanessa és Tiffany a High Hopes Tattoo tetoválóművészei New Yorkban. 11 éve, illetve három éve tetoválnak. Vanessa és Tiffany szerint az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy nem gondolják át pontosan, mit szeretnének.

„Azt hiszik, mivel nagy a terület, több részletet és sok témát lehet hozzáadni” – mondta Tiffany, hozzátéve, hogy így „nagyon zsúfolt és zavaros” lehet a tetoválás, ha nincsenek elsődleges fókuszpontjai.

Vanessa azt mondta, hogy néhány ember a végén „valami teljesen véletlenszerűt” választ a kínos, üres pontok kitöltésére a karján, ha a tetoválást nem tervezte meg eléggé. Ennek elkerülése érdekében Tiffany azt javasolja: tervezzünk meg egy általános témát néhány kulcsfontosságú elemmel.

Vannak, akik nem hajlandók többet fizetni a jó minőségű tetoválásért

Madeleine utazó tetoválóművész az Egyesült Államokban, és a mikrorealizmusra specializálódott lágy árnyékolással és koncepció tetoválásokkal. 

Madeleine, aki több mint négy éve dolgozik a szakmában, azt mondja, hogy a valósághű, színes, fekete-szürke tetoválások és a finom vonalú virágos ujjtetoválások a legnépszerűbbek.

Nála az ügyfeleknek legalább 1000 dollárt (kb. 360.000 Ft – szerk.) kell fizetniük egy ujjtetoválásért, és megjegyzi, hogy az ár a mérettől, a darab bonyolultságától, valamint a tetoválóművész díjától függően változik.

Ennek ellenére Madeleine szerint az emberek inkább az olcsóbb, kevésbé ügyes tetoválóművészhez fordulnak. „Ironikus, hogy mennyi pénzt fektetünk be folyamatosan telefonjainkba vagy más  tárgyainkba. Amikor azonban valami olyanról van szó, amit életünk hátralévő részében viselni fogunk, úgy tűnhet, hogy sokan nem tulajdonítanak neki akkora jelentőséget, mint kellene” – mondta Madeleine.

Négy tetoválóművész árulta el, milyen hibákat kerülj el, ha tetováltatni szeretnél

Négy tetoválóművész árulta el, milyen hibákat kerülj el, ha tetováltatni szeretnél

Nem a megfelelő tetoválóművészt választják ki

Pobi egy finom vonalú tetoválóművész a New York állambeli Soho városában. Három éve foglalkozik tetoválással. Pobi azt mondta, hogy néhány ember úgy dönt egy kar- vagy ujjtetoválás mellett, hogy meg sem ismeri alaposabban a választott tetoválóművészt vagy a stílust, amivel dolgozik.

A közösségimédia-platformok, például az Instagram, a TikTok vagy a Pinterest segíthetnek bizonyos stílusok megismerésében és olyan tetoválóművészek megtalálásában, akik rendelkeznek tapasztalattal az az adott stílusban.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images