Ha csuklótetoválást csináltatsz, ezeket a bakikat ne kövesd el!

2023. december 28.
Tetoválóművészek osztották meg a leggyakoribb bakikat, amiket a kliensek csuklótetoválásnál elkövettek.
8 hiba, amit csuklótetoválásnál elkövetnek a legtöbben

Már jó ideje szemezel egy tetkóval? Ráadásul a csuklódra varratnád? Akkor, mielőtt végleg elkötelezed magad, tudnod kell, mik a leggyakoribb hibák, amiket egy ilyen tetoválásnál elkövetnek az emberek. Az Insider megkérdezett néhány tetoválóművészt, akik most segítenek elkerülni azokat a bakikat, amiken áll vagy bukik a tökéletes csuklótetoválás. Az ő tanácsaikat tolmácsoljuk most.

Nem mindegy, merre néz

Fontold meg alaposan, milyen irányban kéred a tetoválásod, főleg, ha szöveget varratsz magadra. „Ha a csuklódon lévő mondat vagy szó feléd néz, senki más nem fogja tudni elolvasni. Ráadásul fejjel lefelé lesz, ha a kezed csak úgy lógatod a tested mellett” – mondta Jonny Lohman. Ugyanúgy nem mindegy az elhelyezkedés, ha egy mintáról van szó. Jesse Smith szerint „a designnak előre kell mutatnia, ha a minta tulajdonosan kényelmesen áll a karjait a teste mellett tartva, pláne, hogy ha egy konkrét irányba néz a mondjuk madarat, pillangót vagy sárkányt ábrázoló rajz.” 

A méret a lényeg

Ha szöveges tetkót képzelsz el, akkor jól gondold meg, milyen méretben és betűtípusban kéred. Ezen múlik ugyanis, hogy mennyire lesz olvasható a tetoválásod. „Ha a betű túl kicsi, a tetkó elmosódhat, és idővel egyre olvashatatlanabb lesz. A szótól függően érdemes inkább a test nagyobb felületét választani a tetoválás helyének, ahol a betűtípus jobban tud érvényesülni, és olvasható marad” – javasolta Lohmann.

8 hiba, amit csuklótetoválásnál elkövetnek a legtöbben

Az egyszerű, színes minták működnek a legjobban ezen a területen

A rajzolt ábra aspektusára Anastasiia Gatsko tért ki. Ő azt erősítette meg, hogy a minták közül sem mindegyik design működik a csukló területén. „Néhány ábra nem funkcionál jól a csukló adta limitált helyen, melynek eredményeképpen a tetoválás zsúfoltnak, torznak tűnhet.”

Ne tedd túl közel a tenyérhez

„Amikor egy minta túl közel van a tenyérhez, különösen ahhoz a ráncos részhez, előfordulhat, hogy a finom vonalak nem maradnak meg, és általában nehezebb lesz a gyógyulási folyamat. Emellett, hogy ha a vonalak nem sorakoznak a kéz ráncaihoz, bénán és természetellenesen festhet az ábra” – tanácsolta Gatsko. A tetoválóművész azt tanácsolja, hogy legalább két és fél centire helyezkedjen el a tenyér szélétől a tetkó.

Ne gondold túl

A legparább része a csuklótetoválásnak szerintünk a vénák általános jelenléte. Csakhogy Cassie May szerint teljesen felesleges ezen aggódni: „sok frissen tetováltató kliensem aggódott már a vénák jelentette »veszély« miatt, de még ha át is megyünk rajtuk tetoválás közben, nem rizikósabb, vagy fájdalmasabb, mint bármilyen más területe a testünknek.”

Készülj fel!

Az viszont igaz, hogy különös előkészületet és a varratás után figyelmet igényel, ha csuklótetkót szeretnél, de nem a vénák miatt. Hanem azért, mert „a csukló állandó mozgásából, illetve a bőr természetéből fakadóan a gyógyulás nagyobb kihívást jelenthet, mint általában. Hogy ezt mérsékeld, rendesen fel kell készülni” – magyarázta Pierre Bustos, aki szerint a száraz bőrt kell elsősorban kerülni a tetoválás előtt.

A kevesebb több

Bustos szerint ne itt akarj részletgazdag tetkót csináltatni. „A vékony vonalak idővel elfolynak, az apró részletek pedig belevesznek a bőrbe.” Hozzátette, hogy a színes color-block stílusú tetkók vagy a teljesen egyszerű minták lesznek a csuklódon az igazán lenyűgöző ábrák.

Forrás: Insider, Fotók: Getty Images