Aludj úgy, mint egy milliárdos – így pihenik ki magukat a gazdagok

2024. augusztus 28.
A jó alvás igazi luxusnak számt, hiszen nemcsak kiegyensúlyozottabbak leszünk tőle, de az életünket is meghosszabbíthatja. Mutatjuk a milliárdosok tippjeit a pihentetőbb alvásért és az egészségesebb, hosszabb életért!
Így pihenik ki magukat a milliárdosok!
  • A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez, ráadásul az életünket is meghosszabbíthatja.
  • Nem csoda, ha ma már a wellnessipar is rengeteg terméket fejleszt kifejezetten a jobb alvásért.  
  • Elon Musk és Harry herceg is különleges – és gyakran méregdrága – alvós kütyükre esküszik.

A biohacking az a modern trend, melynek célja, hogy különböző eszközökkel – táplálékkiegészítőkkel, techkütyükkel és wellnessrutinokkal – megpróbáljuk javítani szervezetünk működését az egészségesebb és hosszabb élet érdekében. Nem is kérdés, hogy az alvás az egyik legfontosabb funkciónk, hiszen hozzájárul kognitív képességeink működéséhez, illetve számos betegség szempontjából protektív lehet. A sors fintora, hogy modern világunkban egyre nehezebben alusszuk ki magukat: rengetegen panaszkodnak inszomniáról és különböző alvászavarokról, és szenvednek a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás negatív következményeitől.

Szerencsére a felső tízezernek erre a problémára is megvan a válasza! Rigorózus alvási rutinokkal és méregdrága alvást segítő technológiai eszközökkel igyekeznek kipihenni magukat a leggazdagabbak – mutatjuk a milliárdosok módszereit!

Nők alvás

A milliárdosok tippjei a jó alvásért

Oura ring – az alvásjavító gyűrű

Az Oura ring (és a hozzá hasonló viselhető techkütyük) monitorozza az alvásunkat, így segít megérteni alvási ciklusaink működését és hozzájárul a pihentetőbb éjszakákhoz. Az Oura egy diszkrét, de igen borsos árú (a 3. generációs verzió nagyjából 140.000 forintba kerül) tracking eszköz, ami a napi aktivitásunkat, például a lépésszámot és a pulzust is méri. Mivel kényelmesen hordható, éjszakára sem kell levennünk, ezért kifejezetten hasznos lehet, ha szeretnénk kielemezni az alvási szokásainkat. Nem véletlenül tette le mellette a voksát számos gazdag híresség, például Mark Zuckerberg, Harry herceg és Gwyneth Paltrow is.

Csúcsmodern felszerelés a hűs alvásért

Igazoltan jobban alszunk, ha alacsonyabb a hőmérséklet – ezt egyesek azzal magyarázzák, hogy a barlangban töltött éjszakák evolúciósan a hűvösebb hőmérsékletre kondicionáltak minket. Az Eight Sleep különleges innovációja egy olyan matrac, ami belső rendszerrel hűti magát, így garantálja, hogy még a forró napokon is hűvösben pihenhessünk. A rendszert állítólag nemcsak milliárdosok, de élsportolók és Forma-1-es pilóták is használják a jobb pihenésért.

Teljes sötétségben édes a pihenés

Tudjuk, hogy a sötét serkenti az alvást segítő melatonin termelődését, épp ezért nem jó ötlet, ha lefekvés előtt képernyőket bámulunk. Nem mindig van azonban lehetőségünk kizárni minden fényt – ilyenkor jöhet jól egy olyan profi szemmaszk, mint a gazdagok kedvencének számító Manta eye mask. Egy jó szemmaszkkal gyakorlatilag bárhol teljes sötétséget teremthetünk és sokkal pihentetőbb lehet az alvásunk!

Egy milliárdos trükk, ami nem kerül semmibe: az időzítés

Peter Diamandis milliárdos vállalkozó szerint van valami, amivel rengeteget tehetünk az alvásunkért, ráadásul nem kerül semmibe: ez a megfelelő időzítés betartása. Diamandis mindig ügyel rá, hogy ugyanabban az időpontban, már fél 10-kor aludni térjen, reggelente pedig már korán, 5:30 és 6 óra között ébred. Fontos, hogy következetesen tartsuk magunkat az alvási rutinunkhoz, hiszen így tudjuk garantálni, hogy mindig kipihenten ébredhessünk. Persze fontos leszögezni, hogy noha technikailag nem kerül pénzbe, sokak mégsem engedhetik meg maguknak, hogy akkor feküdjenek le és akkor ébredjenek, amikor ők szeretnék. Ezzel együtt érdemes fix rutinra törekedni, ha szeretnénk hosszú távon megőrizni az egészségünket. 

Forrás: BusinessInsider Fotó: Getty Images