Zavarba ejtően hétköznapi oka van, miért tűnik el sok férfi a harmadik randi után

2024. szeptember 17.
Minden sínen van, jól érezzük magunkat együtt, majd a harmadik randi után se kép, se hang: a férfi eltűnt. De miért történik ez? A párkapcsolati szakértő rögtön három okot is mondott!
Harmadik randi után eltűnés oka
  • A randizás még akkor is tartogathat meglepetéseket, ha úgy érezzük az első néhány randi után, minden jól alakul.
  • Nagyon gyakori, hogy egy férfi a harmadik randi után egyszerűen nem jelentkezik.
  • Mi állhat a háttérben, amikor egy férfi a harmadik randi után eltűnik?

A randizás csupa izgalom. Vajon tetszünk neki? Találkozunk újra? Mikor jön el az a pont, hogy a dolog komolyabbra fordul és kijelenthetjük, most már kapcsolatban vagyunk? Ebből a szempontból a harmadik randi lehet vízválasztó a párkapcsolati szakértő szerint. Nagyon gyakori ugyanis, hogy ezen a ponton a férfi egyszerűen nem jelentkezik többet.

Ilyenkor már azok a kérdések tolulnak a fejünkbe, vajon mondtunk vagy tettünk valami olyat, amivel elijesztettük? Ám nem kell ilyen drámai dolgokra gondolnunk, ennél sokkal hétköznapibb magyarázata van annak, ha a férfi a harmadik randi után eltűnik.

Ezek a teljesen egyszerű magyarázatok arra a párkapcsolati szakértő szerint, miért tűnik el a férfi a harmadik randi után

1. Ő mégsem tett bele annyit ebbe az ismerkedésbe

A randizás egy olyan folyamat, amibe időt és érzelmeket fektetünk, hogy megismerjük egymást. Az első néhány találkozás – a szakértő szerint nagyjából három alkalom – után úgy érezhetjük, hogy mi beletettük saját magunkat ebbe, hogy kapcsolat lehessen belőle. A szomorú tény az, hogy a másik fél viszont nem. Ilyenkor következik be az, hogy a harmadik randi után a férfi már nem válaszol az üzeneteinkre, nem hív vissza, hanem eltűnik.

2. Úgy gondolja, nem illünk hozzájuk

Sok esetben egyszerűen mást akarnak a felek a randizástól. Van, aki csak élvezi az ismerkedést, míg más elköteleződésre vágyik. Ilyenkor egyszerűen nem ugyanazt akarja a két ember. Ha ezt felismeri néhány randi után a férfi, nagy valószínűséggel el is engedi ezt az ismerkedési folyamatot.

3. Másokkal is randizgat

Sok ember számára elképzelhetetlen, hogy egyszerre több emberrel is randizzanak, mások viszont gond nélkül képesek erre. Sokan azonban nem azért csinálják ezt, mert nem akarnak komoly kapcsolatot. Egyszerűen minél több embert akarnak megismerni, így nagyobb esélyük lehet rálelni arra, akivel megállapodhatnak. Viszont ha egy-két, vagy éppen három randi után úgy ítélik meg, nem mi vagyunk ezek, akkor jó eséllyel eltűnik.

Forrás: Your Tango Fotó: Getty Images, Unsplash