Meglepő, de ez az életkor a legjobb a randizásra, ha szerelmet keresel

2024. március 11.
Nem azt mondjuk, hogy addig ne is próbáljunk ismerkedni, míg be nem töltjük ezt a bűvös életkort. Viszont a statisztikák és pszichológusok szerint a szerelmet ennyi idősen találjuk meg legnagyobb eséllyel.
Legjobb életkor szerelem
  • Ez az életkor a bűvös kombinációja a reménynek és önmagunk valódi ismeretének.
  • Mivel egyre több egyedülálló van az ötvenes korosztályban is, sokan keresik (újra) a szerelmet ennyi idősen.
  • Sokkal erősebb kapcsolatok szövődnek az ötvenes éveinkben, mint korábban.

Elavult statisztikák alapján még mindig azt sugallják sokan, hogy minden egyes újabb betöltött kerek évtizeddel jelentősen csökken az esélyünk arra, hogy megtaláljuk a szerelmet. Valójában 50 felett tapasztalhatjuk meg az igaz szerelmet legnagyobb valószínűséggel.

Az 50-e, 60-as, de még a 70-es és 80-as éveikben járók közül is egyre többen ismerkednek. És lesznek szerelmesek, alakul ki erős kapcsolat és kötődés egy hasonlóan érett személlyel. Megvan az oka annak, miért 50-es éveinkben tapasztalhatjuk meg a valódi szerelmet legnagyobb eséllyel.

4 ok, amiért 50 év a legjobb kor a randizásra

1. Már elég élettapasztalatunk van

Amikor elérjük az ötvenéves kort, már jó eséllyel a legtöbben képesek vagyunk megítélni, mi a valóban fontos az életben. Elég élettapasztalatot gyűjtöttünk, hogy valódi fontossági sorrendet állítsunk fel. Tudjuk, kik vagyunk, mit akarunk és mi jó nekünk. De tiszteletben tudjuk tartani mások igényeit, kívánságait, nem akarunk játszmákat már. A szerelem és kapcsolatok valódi értékét is felismerjük és értékeljük azokat, akik fontosak nekünk.

Ötvenes éveink a legideálisabbak arra, hogy szerelmesek legyünk és randizzunk

Ötvenes éveink a legideálisabbak arra, hogy szerelmesek legyünk és randizzunk

2. Tanultunk a korábbi kapcsolatainkból

Mire 50 évesek leszünk, jó eséllyel túlestünk már váláson, a párunk halálán vagy volt egy sor olyan kapcsolatunk, amikből tanulhattunk, mi az, ami működik egy párkapcsolatban, és mi az, ami nem. Ezért is vagyunk képesek az erősebb intimitásra és kerüljük a játszmákat és drámákat.

3. Szabadabban élvezhetjük az életet

A gyerekeink már kirepültek a családi fészekből, a karrierünket sem kell hajtanunk. Sokan már csak hobbiból dolgoznak az 50-es éveikben, így nyitottabbak az újdonságokra, kalandokra és élményekre. Ráadásul sok szeretetet tudnak adni, amit már nem a gyerekeik igényelnek.

4. Vágy és lehetőség az intimitás megélésére a maga teljességében

Már nem aggódunk azon az 50-es éveinkben, hogy teherbe esünk. Bizonyítani sem akarunk már senkinek. 50 évesen már nem azért csinálunk vagy nem csinálunk valamit, hogy másoknak megfeleljünk, nem érdekel a súlyunk, magabiztosabbak vagyunk. Tudjuk, mi a jó nekünk, és nem félünk elmondani a párunknak sem.

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash