Nem is tudsz róla, pedig ezzel vágod el magad randizáskor

2023. augusztus 29.
Ismerkedni tényleg nem könnyű, ezért is fordul elő gyakran, hogy a csalódott szinglik randitippeket kérnek valakitől, akiben megbíznak. Ilyen tanácsokból márpedig biztosan nincs hiány – a kérdés az, hogy valójában mennyire hasznosak. Ez az 5 tanács például kimondottan problémás lehet:
Nem is tudsz róla, pedig ezzel vágod el magad randizáskor

1. „A megfelelő emberrel házasodj meg.”

Nahát, pedig pont azt hittük, az a cél, hogy rossz emberhez menjünk hozzá. Persze, van benne igazság, de a legnehezebb rész mégiscsak a „megfelelő személy” meghatározása, megtalálása és felismerése, ráadásul a másiknak is ugyanígy kell éreznie irántunk. Egyszerűen csak érezd jól magad és próbáld megismerni a másikat.

2. „A lényeg a magabiztosság.”

Ez nem igaz! Persze, a durva önbizalomhiány akadályt jelenthet az ismerkedésnél, de az üres pimaszsággal sem mész sokra. Szóval ne csak úgy csinálj, mintha sok önbizalmad lenne, egyszerűen légy önmagad – így derül ki, hogy tényleg passzoltok-e egymáshoz.

3. „Próbálj ki egy online társkeresőt.”

Amikor arról panaszkodsz a barátaidnak, hogy nehezen találkozol másokkal, gyakran azt tanácsolják, hogy próbálj meg az interneten ismerkedni, ahelyett, hogy bemutatnának téged valakinek. Az online társkeresők persze nem az ördögtől valóak, de nem mindenkinek válnak be. Ha neked sem volt velük szerencséd, talán itt az ideje, hogy más szemszögből közelítsd meg a dolgokat.

4. „Játszd a nehezen kaphatót.”

Persze, nem biztos, hogy az első randin szexelni akarsz, de vajon hányszor mulasztottál el egy jó partnert csak azért, mert a másik azt gondolta, hogy nem érdekled? Inkább legyél nyitott a másik felé és mutasd ki az érdeklődésedet.

5. „Ne menj bele kínos témákba.”

Gyakran mondják, hogy nem szabad túl korán olyan témákról beszélni, mint a politika, a vallás vagy a házasság. De ha ezek a dolgok tényleg fontosak neked, bátran hozd fel őket. Ha van egy alapvető, áthidalhatatlan különbség köztetek, akkor jobb előbb tudni, mint később.

Forrás: Psychology Today, Fotó: Getty Images