Így változik a randizás harminc fölött

2024. március 13.
Aki már túljutott a harmadik X-en, tudja, harminc fölött a randi műfaja is átalakul, a tapasztalat megedzi az embert. Mutatjuk, mit tanácsol a párkapcsolati coach a harminc fölötti szingliknek.
Egy harmincas pár egy étteremben randizik

„A húszas éveinkben a randevúzás kicsit olyan, mint egy diszkógömb szórt fénye, míg a harmincas éveinkben a randi inkább egy fókuszált lézersugárhoz hasonlít” – mondja Jordan Gray, párkapcsolati coach, író, és hozzáteszik, ha valaki tudja, mit keres, kevesebb időt veszteget olyan kapcsolatokra, amelyekben nincs meg a lehetőség, és sokkal gyorsabban és könnyebben lel egészséges, összehangolt kapcsolatokra, harminc fölött is. 

Randitippek harminc fölött

Aki egyedülálló és átlépte a harmadik x bűvös kapuját, semmi esetre se stresszeljen, de fogadja meg azokat a szakértői tanácsokat, amelyekkel könnyebben megy a randi műfaja. 

1. Tudd, hogy mit keresel

Míg a húszas éveiben olyan partnerre vágyik az ember, aki egyszerre kedves, vicces, szexi, anyagilag stabil, és ki tudja, még mi minden, addig a harminc fölött már olyan partnerre vágyik az ember, akivel egy kicsit mélyebbre tud menni. Aki eddig még nem gondolta át igazán, hogy mit szeretne kapni egy partnertől, annak itt az ideje, hogy rájöjjön.

Tipp: Írd le azoknak a nevét, akikkel legutóbb jártál. Minden név mellett sorold fel az öt legfontosabb dolgot, ami tetszett bennük, és azt az öt dolgot, amit nem. A következő kapcsolatban a legjobban kedvelt tulajdonságokat kell keresned! 

2. Engedd el a múltat!

Sokan, akik harminc körüli egyedülállók, megküzdöttek a szívfájdalom valamilyen formájával, legyen az hűtlenség, szakítás vagy akár válás. Ezt szem előtt tartva fontos emlékeznünk arra, hogy mindannyiunk szekrényében vannak azok a bizonyos csontvázak, amik valójában tapasztalatok, és elvezettek bennünket ahhoz az emberekhez, akik ma vagyunk.

Tipp: Bár a múltad alakította, aki ma vagy, nem kell, hogy a jelened vagy a jövőd legyen. Ehelyett összpontosíts arra, ami most történik, és vizsgáld meg, ez az út merre halad tovább. „Minden korábbi partnerünk és a jövőbeni társunk korábbi partnerei szövetségesek a növekedésünkben és gyógyulásunkban” – mondja Gray.

3. Légy sebezhető!

Aki megélt pár sikertelen kapcsolatot, gyakran olyan védekezési mechanizmusok között él, amelyek gondoskodnak róla, hogy soha senki ne okozzon fájdalmat többé.

Tipp: Ha valakivel kialakul a kölcsönös szimpátia, érdemes felhagyni a védekezéssel. Ha nem sikerül jól a randi, akkor ennek úgy kellett lennie. A sebezhetőség ugyanakkor javíthatja a kapcsolódást, növeli az önértékelést, és megtanít arra, hogy ne függj annyira attól, hogy mit gondol a külvilág.

4. Ne siettesd a folyamatot!

Az ismerkedés során sokan annyira akarnak valamit (legyen az házasság, gyerek, …), hogy nem szánnak elég időt arra, hogy megismerjék a másikat. „A félelem és a hiány állapota általában nem egészséges belső mozgatórugók a partnerválasztásban” – mondja Gray, és hozzáteszi, nem jó, ha valaki úgy érzi, épp a cél felé száguld.

Tipp: A randik alkalmával a másik ember megismerésére és a szórakozásra érdemes koncentrálni.

5. Ne hajszold a tökéletességet!

Tisztában kell lenni tulajdon elvárásainkkal, és fel kell mérnünk, hogy adott partner mellett azok mennyire reálisak. A tökéletes partnerre várni nem érdemes, a párkapcsolatok a középutas megoldásokról szólnak, ahol el kell fogadni a másik énjét, hibáit, körülményeit.

Forrás: Brides Fotó: Getty Images