Régi-új konyhatrend hódít megint, aminek nem is akarunk ellenállni

2024. október 04.
Érdemes Jennifer Garner sütős-főzős videóit nem csak az ételekért néznünk. Most is olyan részletet láttunk a videójában, amit azonnal akarunk mi is a konyhánkba. Egy ötvenéves konyhadekortrendet éleszt újjá!
Retró konyhatrend mérleg
  • Nem lehet nem figyelni Jennifer Garner főzős videóiban a konyhadekorációra sem!
  • Legutóbb egy ötvenéves konyhatrend visszatérésének lehettünk szemtanúi, ha szemfülesek voltunk.
  • Ha szerencsénk van, még akad egy hasonló retró konyhai mérleg a szüleink padlásán.

Nem csak a receptek miatt imádjuk Jennifer Garner Pretend Cooking Show cím alatt futó főzős videóit. Mindig remek ötleteket leshetünk el a konyhadekorációhoz a színésznőtől. Imádjuk, hogy a konyhája annyira stílusos, mégis nosztalgikus, egyszerűen otthonosan érzi magát az ember a receptvideókat nézve. 

Az egyik kedvenc régi-új konyhadekor kedvencünknek ráadásul gyakorlati haszna is van. A retró mérlegen mérte ki a száraz hozzávalókat a süteményhez Garner. 

Régimódi konyhamérleg újra divatban

Jennifer Garner tehát egy igazi régi konyhamérleget használt legutóbb, hogy a lisztet és cukrot kimérje. Nem lehetett nem észrevenni a retró konyhai eszközt, amire sokan felfigyeltek. A kommentelők közül sokan megjegyezték, hogy ők is örököltek ilyet szüleiktől, míg mások arról érdeklődtek, hol lehet beszerezni ilyen régi konyhai mérleget.

Retró mérleg újratöltve

A retró mérleg az új sláger a konyhadekorációban

A retró mérleg az új sláger a konyhadekorációban

Az 1920-as években terjedtek el ezek a fémtalpon álló tányéros mérlegek. Egészen az 1970-es évekig népszerűek voltak Magyarországon is. Ha szerencsések vagyunk, még lapul a szüleink padlásán egy-egy retró darab, így azt kifényesítve máris dekorálhatjuk a konyhánkat vele.

Ha szeretnénk valóban használni a sütéshez-főzéshez a retró mérleget, ahogy Jennifer Garner is teszi, szükség lehet a mérleg hitelesítésére és pontos súlyozására. Idővel ugyanis megkophattak a pontos mérést szolgáló mechanikus belső elemek. 

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash