5 dolog, amit a lakberendezők imádnak idén ősszel

2023. október 08.
A színes párnák és a krizantém nem hiányozhat az otthonunkból a lakberendezők szerint idén ősszel. A színskála – nem meglepő módon – a színes, sárguló faleveleket idézi. 2024 őszén egyszerűen nem használhatunk túl sok vöröset és narancsot a lakásunk dekorálásában.
Őszi lakásdekoráció
  • Egyértelműen a földszínek és apró részletek lesznek a lakberendezés fókuszában 2024 őszén.
  • A dizájner olyan szezonális anyagokat használ idén ősszel minden mennyiségben a dekoráláshoz, mint a gyapjú, fa és vessző, hogy megalkossa a klasszikus őszi atmoszférát.
  • Az i-re a pontot az őszi illatú gyertyák és szappanok, valamint a virágok – krizantém és őszirózsa – teszik fel.

Ahogy a falevelek színe változik, úgy igazítjuk otthonunk dekorációjának uralkodó árnyalatait mi is az évszakhoz. Ősszel nem véletlenül használnak előszeretettel vöröses és narancsos árnyalatokat a lakberendezők. Ezt akár tekinthetjük a biofil lakberendezés bevezetésének is otthonunkba. Hiszen a lelki egészségünknek is nagyon jót tesz, ha a természet minél több eleme megjelenik a lakás berendezésének, díszítésének különböző mélységeiben. Arról nem is beszélve, hogy az őszi lakásdekorálás tudományosan bizonyítottan boldoggá tesz.

A lakberendező elárulta, 2024 őszén a hamisítatlan őszi árnyalatokat hogyan érdemes bevezetni otthonunk dekorálásába.

1. Puha, kényelmes kötött takarók és őszszínű párnák

Ideje elővenni a puha plédeket és narancsos árnyalatú párnahuzatokat az őszi dekorációhoz

Ideje elővenni a puha plédeket és narancsos árnyalatú párnahuzatokat az őszi dekorációhoz

Ahogy egyre hűvösebb az idő, egyre jobban vágyunk rá, hogy bekuckózzunk egy puha plédbe. A lakberendező egyértelműen a gyapjút javasolja. Ez az anyag ugyanis nem csak kifejezetten tartós, de egy narancsos, föld színű változata gyönyörű dekoráció is lehet otthonunkban.

A díszpárnákat is érdemes az évszakhoz igazítani. Most előkerülhetnek a barnás, narancsos és vöröses árnyalatú huzatok. De nagy sláger lesz 2024 őszén a mustársárga és rozsdavörös is.

2. Az őszi illatok teszik fel a pontot az i-re a lakásdekorációban

Az illatgyertyák teszik fel az i-re a pontot az őszi lakásdekorációban

Az illatgyertyák teszik fel az i-re a pontot az őszi lakásdekorációban

A fahéj, szerecsendió, ánizs, szegfűszeg aromája egyet jelent az ősszel. Ezek az édes, mégis földes illatok tökéletes ráhangolódást adhatnak a bekuckózáshoz. Még hatásosabb, ha hasonló aromájú illatpárnákat helyezünk el a gardróbban, hogy a kabátunk is átvegye az ősz illatát.

3. Asztalterítés ősziesen

Érdemes beruházni piros terítőbe, textil szalvétába, konyharuhába idén ősszel a lakberendező szerint

Érdemes beruházni piros terítőbe, textilszalvétába, konyharuhába idén ősszel a lakberendező szerint

Nem csak a nappali dekorációját érdemes az őszhöz igazítani. A konyhában és ebédlőben is néhány konyharuhával, asztalterítővel tökéletes őszi hangulatot varázsolhatunk. A fehér és natúr színű terítőket érdemes áfonyavörösre cserélni. Mivel nem használjuk egész évben, így megéri egy drágább darabba beruházni, ami sokkal nehezebb, fajsúlyosabb anyag lehet, mint egy könnyű nyári terítő.

4. A réz az idei őszi lakásdekoráció nagy slágere

A réz tökéletesen illik az őszi narancsos lakberendezési trendekhez

A réz tökéletesen illik az őszi narancsos lakberendezési trendekhez

Ha egy kicsit elegánsabbá szeretnénk tenni az őszi dekorációnkat, érdemes néhány rezes festésű tárgyat elhelyeznünk otthonunkban. Tárolódobozok, régi konyhai edények vagy éppen fémesre festett dísztökök emelhetik az őszi atmoszférát a lakberendező szerint.

5. Őszi növények a lakberendezésben

A dísztök és krizantém ragyogó őszi páros a lakásdekorációhoz

A dísztök és krizantém ragyogó őszi páros a lakásdekorációhoz

Különösen fontos, hogy minél több természetes elemmel, növényekkel vegyük magunkat körbe, ahogy egyre korábban sötétedik. A mentális egészségünknek kifejezetten jót tesz, segíthet a szezonális hangulati zavar megelőzésében a minél több virág és termés otthonukban.

Elmaradhatatlan elem ősszel a dísztök a lakásdekorációban. Egészítsük ki a kompozíciót krizantémmal és őszirózsával, hogy még vidámabb és látványosabb legyen az összhatás.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash