Útmutató a swingerezéshez: így vághatsz bele biztonságosan a partnereddel

2024. október 18.
Sokak fantáziáját mozgatja meg a párcsere vagy akár a csoportos szex, de nem tudják, hogyan vágjanak bele a swingerezésbe. Ebben segít most a szakértők útmutatója!
Útmutató a swingerezéshez: így vághatsz bele biztonságosan
  • A swing egy „életstílus”, egy etikus nem monogám kapcsolati forma, ami egyre népszerűbb.
  • A swingerezés során a résztvevők más partnerrel folytatnak szexuális kapcsolatot, akár csoportos szexet.
  • Gloria Brame és Stefani Goerlich szexterapeuták mesélnek a swingerezés rejtelmeiről és arról, hogyan vágj bele a partnereddel.

„A swingerezés rendszerint (bár nem kizárólagosan) páros tevékenység, amiben egy bejáratott pár vesz részt, akik szívesen frissítik fel a szexuális életüket azáltal, hogy biztonságos környezetben fedezik fel a szexet másokkal” – mondja Gloria Brame, PhD, szexterapeuta és okleveles szexológus.

Ez a környezet lehet „egy megbeszélt buli vagy klub, ahol alapvető szabályok vannak, amiket az emberek betartanak a jó hangulat és a szexuális egészség fenntartása érdekében” – mesél tovább a szakértő a swingerezésről.

Mi a swing?

A swing egy olyan életstílus, amiben az emberek – gyakran párok – több emberrel folytatnak szexuális kapcsolatot, csoportos szexet vagy akár partnert cserélnek.

A swinging életstílusban nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül bármely pár vagy akár egyén is részt vehet.

Sok különböző oka van annak, hogy a párok és egyedülállók miért választják ezt a kapcsolati stílust, „de az emberek többsége a szexualitás ilyen vagy olyan módon történő felfedezésére törekszik” – magyarázza Braelin Andrzejewski szexoktató és fétisművész. „Ez egy eszköz a szexuális fantáziák felfedezésére, a változatosság megtapasztalására a szexuális életükben, valamint a személyes szabadság és a szexualitás fokozása.”

 „Ez egy biztonságos és kölcsönös megegyezés alapján kialakított módja annak, hogy egy pár másokkal feküdjön le, miközben tiszteletben tartják saját kapcsolatukat” – mondja Brame a swingerezéssel kapcsolatban.

A swingerező közösségen belül a párok csereügyleteket is folytathatnak, amelyek a szexuális aktivitás mértéke alapján két kategóriába sorolhatók, ezek az úgynevezett „soft swap” és „hard swap”. A „puha csere” azt jelentheti, hogy egy pár dönthet úgy, hogy mindent megtehet, kivéve a behatoló szexet egy másik partnerrel. A „kemény csere” viszont az, amikor egy pár úgy dönt, hogy az alkalmi partnerekkel fennálló szexuális intimitásnak nincsenek korlátai.

Útmutató a swingerezéshez: így szexelhetsz másokkal biztonságosan párkapcsolaton belül

Útmutató a swingerezéshez: így szexelhetsz másokkal biztonságosan párkapcsolaton belül

Hogyan kezdj el swingerezni?

1. Beszélj róla a partnereddel

Először is: beszélj erről a partnereddel a swingerezésről. „Mondd meg neki, hogy érdekel a dolog, és nézd meg, hogy felkelti-e érdeklődését a lehetőség” – javasolja Brame. Beszéljetek a részletekről is, hogy a „kemény” vagy a „puha” cserét részesítenétek előnyben, és állítsátok fel a határokat.

2.  Ismerd meg ezt az életmódot

„A swingerezésnek megvan a maga egyedi nyelve, kultúrája és etikettje” – mondja Goerlich. „Ahogyan minden új közösség esetében tennéd, szánj egy kis időt a tanulásra és a kutatásra, mielőtt belevágnál egy új életmódba.”

3. Először menj el megfigyelőként egy swingerklubba

A swingerezés nemcsak a másokkal való szexről szól, ugyanis néző is lehet az ember. Mások szexuális kapcsolatának megfigyelése sok-sok ihletet adhat. Ugyanakkor segíthet megbeszélni a pároddal a részleteket, hogy mi fér bele és mi nem a swingerezésbe.

4. Keress egy online swingerező közösséget

Az internet nagyszerűsége az, hogy rengeteg forrást, valamint hozzáférést biztosít olyan közösségekhez, amelyeket egyébként nem tudtál elérni. A különböző swinger közösségek előre meghirdetik az eseményeiket, és legalább azt is kiderítheted, hol van hozzád a legközelebbi csoport.

Forrás: Women’s Health, Fotó: Getty Images