A kerti parti sztárja: sonkás-spárgás rudacskák

2018. május 03.

Egyik pillanatról a másikra beköszöntött a nyár, ezzel együtt szinte ránk törte az ajtót a grillszezon. Ne aggódj, ha úgy érzed, kissé felkészületlenül ér a kerti sütés és vendéglátás időszaka, inkább készíts sonkás-spárgás rudakat az alábbi recept alapján. A leveles tészta használata miatt rekord sebességgel kész a fogás, ami a sült sonka sósságától tökéletes borkorcsolyaként funkcionál. Csak nehogy elfelejtsünk elegendő rozéval készülni a bulira…

Sonkás-spárgás rudak

  • 1 csomag Tante Fanny levelestészta
  • 1 csomag friss zöldspárga
  • 8-10 szelet feketeerdei sonka
  • 1 tojás, felverve

  1. A sütőt 200 fokra előmeklegítjük.
  2. A spárgákat megmossuk, fás végét levágjuk, majd zöldséghámozóval megtisztítjuk (a fej alatti néhány centit nem kell megpucolni).
  3. A spárgaszárak vastagságától függően 2-4 darab spárgát betekerünk 1-1 szelet sonkába.
  4. A levelestésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, annyit, ahány sonkás spárgacsomagunk lett.
  5. A levelestésztaszalaggal körbetekerjük a sonkás spárgát, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a rudakat.
  6. A tésztát megkenjük a felvert tojással (ha szeretjük, ezen a ponton megszórhatjuk szezámmaggal is), majd 10-15 perc alatt megsütjük.

Futureater