Égess zsírt zöld teával

2018. június 17.
A hasi párnácskáidtól könnyedén megszabadulhatsz, ha a következő pár szabályt betartod a zöld tea fogyasztásával kapcsolatban.

A legjobb zsírégetést elősegítő trükkök közé tartozik az antioxidánsokban gazdag zöld tea, azaz a matcha fogyasztása, ami nemcsak a derekat karcsúsítja, de felpörgeti az anyagcserét és megszabadít a fránya narancsbőrtől is – egy bögre zöld teától azonban ne várj csodákat!

FOGYASZD HÓNAPOKIG

A szakértők szerint a zöld tea csak többhavi fogyasztás után fejti ki fogyasztó hatását – azt is csak akkor, ha legalább napi két bögrével iszol belőle! Ez azt jelenti, hogy hiába készülsz a hétvégi randevúra, a zöld tea nem sokat fog rajtad segíteni, maximum az anyagcserédet gyorsítja fel.

SPORTOLJ RENDSZERESEN

Azzal ugye tisztában vagy, hogy csak a zöld tea kortyolgatásával nem fogsz lefogyni? Hetente 3-4 alkalommal, vagy naponta minimum 40 perc mozgásra van szükséged ahhoz, hogy a zsírégetést beindítsd a szervezetedben – különben várhatod, hogy a kilók leolvadjanak rólad!

ÉDESÍTÉS KIZÁRVA

Mivel egy teljesen természetes, polifenolokban gazdag növényről van szó, a zöld tea leginkább nyers formájában, mesterséges ízesítők, édesítők és hozzáadott összetevők nélkül járul hozzá a zsírégetés optimalizálásához. Amennyiben tehát fogyni szeretnél, ne tegyél se mézet, se cukrot a teádba.

CSAK ŐRÖLT FORMÁBAN FOGYASZD!

Bár a filteres változatok is jók, a kutatások szerint a fémdobozos, aromazáró matcha teák vannak a legjobb hatással az egészségre, mert ezeket még semmilyen formában nem dolgozzák fel a gyárakban.  Sajnos ezek a változatok drágábbak az átlagosnál, de így érhetőek el a legjobb eredmények a zsírégetésben!

Van azonban pár dolog, ami tiltott a zöld teával kapcsolatban. Kattints a WellnessCafé cikkéért IDE!

Fotó: Profimédia – Red Dot