Bármennyit ehetsz ezekből, és nem fogsz hízni

2018. június 06.
Vannak ételek, amelyeket szinte korlátlan mennyiségben ehetünk, mégsem hízunk tőle. A fogyókúránk hajrájában nem is kell annál több, mint éhezésmentesen megszabadulni az utolsó kilóktól.

LENMAG

lenmag az egyik legegészségesebb superfood, ráadásul annyi rostot tartalmaz, hogy többszörösére pörgeti az anyagcsere-folyamatokat, így az emésztést is serkenti. Érdemes ledarálni, turmixolni fogyasztás előtt, hogy még inkább kifejthesse pozitív egészségügyi és fogyasztó hatását. Keverd joghurtba, salátába, müzlibe, gyümölcsturmixba, és rendszeres fogyasztása mellett sokkal gyorsabban ledobhatod a fölös kilókat.

RETEK

retek a tavasz nagy slágere, és nagy vétség lenne kihagyni az étkezésekből, pláne, ha szeretnénk minél hamarabb bombaformába kerülni. Alacsony kalóriatartalma a garancia arra, hogy akármennyit is eszünk belőle, nem fogunk meghízni tőle, de magas rosttartalma még a székrekedést is megszünteti, és felgyorsítja az emésztést. Sőt, vízhajtó hatása miatt még a felesleges vizet is kihajtja a szervezetből.

QUINOA

quinoa viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, ellenben magas a fehérje- és rosttartalma. A zsírszöveteket nem növeli, viszont az izmokat táplálja, valamint megszabadítja a beleket a felesleges, lerakódott salakanyagtól. Gyorsan eltelít, csökkenti az étvágyat, ezért érdemes köretként húsok, saláták mellé fogyasztani.

Kíváncsi vagy, mi a negyedik supedfood, ami nem hízlal? Kattints a WellnessCafé oldalára!